Το κύμα ΑΤΙΑ  στον Καναδά τα παράξενα γεγονότα και μια  μυστηριώδη εξωγήινη χάλκινη πλάκα

Το 1967, στην πόλη του Έντμοντον, συνέβησαν μια σειρά από παράξενα γεγονότα. Τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου, ένα κύμα UFO θα εμφανιζόταν στον ουρανό. Το πιο περίεργο είναι ότι αυτό το γεγονός θα άφηνε ως απόδειξη μια μυστηριώδη εξωγήινη χάλκινη πλάκα.

Στις 2 π.μ. το 1967, ένα 14χρονο αγόρι ονόματι Ricky Banyard εντόπισε ένα διαστημόπλοιο ενώ περπατούσε στο Mount Pleasant Cemetery . Το περιέγραψε ως σφαιρικό, με κόκκινα και πράσινα φώτα και το πάνω και το κάτω μέρος να περιστρέφονται. Μια δέσμη λευκού φωτός προερχόταν από το κάτω μέρος, σαν κάποιο είδος προβολέα. Το αγοράκι πήγε να αναζητήσει τον φίλο του Γκλεν Κόουτς και το παρατήρησαν και οι δύο να πετάει πάνω απο ενα νεκροταφείο κρυμμένοι πίσω απο δεντρά .

Πετούσε σε ύψος μεταξύ 60 και 90 μέτρων και εξέπεμπε ένα σφύριγμα καθώς πετούσε. Ξαφνικά, έριξε ένα είδος φωτός ορθογώνιου σχήματος στο έδαφος. Αυτό έγινε άσπρο και ζεστάθηκε. Όταν οι νέοι βγήκαν από τα δέντρα για να δουν καλύτερα, το φως εξαφανίστηκε, τότε ένας θόρυβος παρόμοιος με τους κινητήρες jet των αεροπλάνων απλώθηκε σε όλο το μέρος. Όλα τα φώτα στην περιοχή έσβησαν και ακούστηκαν 7 ή 8 εκρήξεις.

Όταν επιθεώρησαν την περιοχή βρήκαν μερικές μαύρες ορθογώνιες ρίγες, ο Banyard έκανε ένα σκίτσο του UFO. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση για το τι είχε συμβεί, αρκετοί άνθρωποι συνέρρευσαν στο νεκροταφείο ελπίζοντας να τον δουν.

2 μέρες αργότερα, ένα ζευγάρι μεσήλικων που έμενε κοντά είδε επίσης ένα αντικείμενο πανομοιότυπο με αυτό που είδαν τα αγόρια. 10 ημέρες αργότερα, ένας 29χρονος θυρωρός σχολείου ονόματι Τζακ Στράνγκμαν ανέφερε επίσης ότι είδε ένα λευκό αντικείμενο σε σχήμα οβάλ πάνω από το νεκροταφείο σαν να ηταν κάτι θαμμένο στο νεκροταφείο και το έψαχναν οι εξωγήινοι .

Έτσι, πολλοί άλλοι μάρτυρες άρχισαν να καταγγέλλουν την παρουσία αυτών των αντικειμένων, γεγονός που τράβηξε την προσοχή στα ΜΜΕ .

Η μυστηριώδη εξωγήινη χάλκινη πλάκα
Στις 4 Νοεμβρίου 1967, ένας Ιταλός μετανάστης γνωστός ως "LR" ήταν στο σπίτι του από το δείπνο με τους φίλους του. Ήταν 23:30 όταν κάθισε να καπνίσει στο δωμάτιό του. Από το παράθυρο παρακολούθησε ένα έντονο κόκκινο φως στον ουρανό πάνω από τον ποταμό Saskatchewan, κοντά στο Riverside Municipal Miniature Golf Course.

Το αντικείμενο πλησίασε το έδαφος και σταμάτησε, αν και στην αρχή νόμιζε ότι ήταν αεροπλάνο γρήγορα κατάλαβε ότι δεν ήταν. Η περιέργεια τον οδήγησε να το κοιτάξει πιο προσεκτικά, παρατηρώντας πώς ήταν στρογγυλό και είχε ένα έντονο παλλόμενο κόκκινο φως, σχεδόν εκτυφλωτικό.

Το φως έσβησε ξαφνικά και μια σειρά από μπλε δαχτυλίδια φωτός άρχισαν να πέφτουν στο έδαφος, μέχρι που το κόκκινο φως έλαμψε ξανά. Ένα άλλο φως εμφανίστηκε στο κάτω μέρος και κατέβηκε μέχρι το έδαφος. Φαινόταν ότι ήταν ένα άλλο μικρότερο σκάφος.

Το μικρο σκάφος ηταν σαν κάποιου είδους ανιχνευτής πέταξε πάνω από το γήπεδο του γκολφ, βουίζοντας, μέχρι που «ενώθηκε» με το μεγαλύτερο σκάφος ξανα και εξαφανίστηκε.

Από περιέργεια, ο LR αποφάσισε την επόμενη μέρα να πάει στο μέρος όπου είχε ρίξει το φως το UFO, υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι πεπλατυσμένου γρασιδιού πλάτους σχεδόν 5 μέτρων δίπλα σε μερικές περίεργες τρύπες.Σε μια πιο προσεκτική εξέταση, παρατήρησε κάτι να αστράφτει στο γρασίδι. Όταν πλησίασε, παρατήρησε ότι ήταν μια κυκλική μεταλλική πλάκα, φαινόταν να είναι χαλκός και είχε πλάτος 17,3 cm και ύψος 12,5 cm.

Πάνω του υπήρχαν κάποια ιερογλυφικά σκαλίσματα που δεν μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει. Ο άνδρας πήρε το χάλκινο κομμάτι και διαπίστωσε ότι είχε μόλις 1 χιλιοστό πάχος. Ο LR ήταν πεπεισμένος ότι ηταν από τους εξωγήινους πιλότους των UFO.

Νομίζοντας ότι κανείς δεν θα τον πίστευε, αποφάσισε να κρατήσει την πλάκα για χρόνια. Όταν επέστρεψε στην Ιταλία 6 χρόνια αργότερα το πήρε μαζί του.
Διαδόθηκε ότι είχε αυτό το παράξενο αντικείμενο, έτσι ένα περιοδικό αναζήτησης μυστήριων επικοινώνησε μαζί του.Η ερευνήτρια UFO, Daniela Giordano, ήταν υπεύθυνη για να του πάρει συνέντευξη. Ο LR του είπε ότι δεν τον ενδιέφερε να αναλύσει την πλάκα. Ήταν σαν γούρι για εκείνον. Δεν είχε επίσης πολύ ενδιαφερόμενον για τα UFO ή σχετικά πράγματα.

Η συγκάλυψη και αρπάγη της εξωγήινης πλάκας από τις αρχές
Έτσι, αποφάσισαν να ζητήσουν από έναν φίλο τους που έμενε κοντά στον άνδρα να το βγάλει μια φωτογραφία και να τη στείλει στο περιοδικό.
Η εικόνα είναι η μόνη απόδειξη του περίεργου γεγονότος.

Ένας ερευνητής ήρθε σε επαφή με τον LR χρόνια αργότερα και του είπε ότι την έχασε μια μέρα στο δρόμο για τη δουλειά. Η αστυνομία τον σταμάτησε και κατάσχεσε το αυτοκίνητό του .

Μια εβδομάδα αργότερα του επέστρεψαν το αυτοκίνητο και όλα τα υπάρχοντά του, εκτός από την εξωγήινη πλάκα που είχε στο αυτοκίνητο του . Όταν ρώτησε που ειναι του είπαν «δεν υπήρχε τέτοιο αντικείμενο στο αυτοκίνητο».

Αυτό το μυστηριώδες κύμα UFO και το περιστατικό της «εξωγήινης πλάκας χαλκού» είναι μερικά από τα πιο περίεργα περιστατικά στην καναδική ιστορία. Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε το αντικείμενο και τι έγραφε και όλα δείχνουν ότι η ιστορία θα παραμείνει έτσι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications