Διοικητής Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι παρείχε μυστικές πληροφορίες με αντάλλαγμα δωροδοκίες

Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Στίβεν Σεντ, ομολόγησε την ενοχή του ότι επέτρεψε στον εαυτό του να δωροδοκηθεί από εταιρεία της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ομολόγησε ότι έλαβε από τον Λέοναρντ Γκλεν Φράνσις, ιδιοκτήτη της εταιρείας Glenn Defense Marine Asia, περισσότερα από 250.000 δολάρια «σε γεύματα, διασκέδαση, έξοδα ταξιδιού και ξενοδοχείου, δώρα, μετρητά και υπηρεσίες π@ρνης». Σε αντάλλαγμα, παρείχε στον επιχειρηματία απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων του Έβδομου Στόλου των ΗΠΑ..

Τα γνωστά των συμμοριτών βλεπε τραπεζώματα Βασιλακοπουλου από εταιρείες εμβολίων που φρόντισε να γίνουν γνώστες αφου εκεί τον τραπέζωσαν έκανε και φασαρία, αλλα στο Ελλαδισταν ακομα και οι δικαστές ειναι μελή αναρχο-εγκληματικών οργανώσεων και ουδείς ασχολείται .

Από το 2006 έως το 2008, υπηρέτησε ως Υπεύθυνος Πολιτικής και Σχεδιασμού του 7ου Στόλου Νότιας Ασίας και από το 2008 έως το 2010 ως Αξιωματικός Διανομής Επιτελείου στο Μίλινγκτον του Τενεσί. Από το 2011 έως το 2014, μετά την προαγωγή του σε Διοικητή, ήταν Εκτελεστικός Αξιωματικός και αργότερα Διοικητής του USS Milius.

Είναι ένας από τους εννέα αξιωματικούς του 7ου Στόλου που κατηγορούνται στην υπόθεση Glenn Defense Marine Asia και ο τρίτος που παραδέχτηκε την ενοχή του. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 34 άτομα που εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό ανήκουν σε αμυντικούς μηχανισμούς . 28 από τους κατηγορούμενους έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους. Η δίκη των υπολοίπων έξι αξιωματικών που δεν παραδέχονται την ενοχή τους έχει προγραμματιστεί 22 Φεβρουαρίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications