Τα αρχαία  «κρανία με κέρατα»  που βρέθηκαν σε ανασκαφή το 1880

Κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στο Sayre της κομητείας Μπράντφορντ της Πενσυλβάνια τη δεκαετία του 1880, ανακαλύφθηκαν πολλά ανθρώπινα κρανία.

Αυτοί οι σκελετοί ήταν ανατομικά σωστοί, εκτός από δύο διακριτά κέρατα δύο ίντσες πάνω από το μέτωπο και το γεγονός ότι το μέσο ύψος τους ήταν περίπου δύο μέτρα. Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1880.

Μια ομάδα επιστημόνων διεξήγαγε μια αποστολή στην περιοχή της κομητείας Μπράντφορντ της Πενσυλβάνια, στο βορειοανατολικό τμήμα της πολιτείας, κοντά στα σύνορα της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η ομάδα, η οποία περιελάμβανε έναν ιστορικό της πολιτείας της Πενσυλβάνια και δύο καθηγητές, καθώς και ένα μέλος της ιεραρχίας της Πρεσβυτεριανής εκκλησίας, είχε φτάσει σε μια πόλη που ονομαζόταν Sayre, όπου ενδιαφέρθηκαν για μια σειρά από ταφικούς τύμβους.

Ο Δρ PG Donehoo της εκκλησίας και οι καθηγητές AB Skinner και WK Moorehead του Μουσείου Αμερικανικής Έρευνας και Phillips Academy στο Andover, αντίστοιχα, μετέφεραν την ομάδα τους στον χώρο για να ξεκινήσουν μια προσεκτική ανασκαφή. Αυτό που ανακάλυψαν έχει μπερδέψει την επιστήμη για σχεδόν εκατό χρόνια.

Η αποστολή αποκάλυψε αρκετούς ανδρικούς σκελετούς. Η ημερομηνία ταφής των σκελετών υπολογίστηκε γύρω στο 1200 μ.Χ. Στη συνέχεια όμως μέτρησαν τους σκελετούς και διαπιστώθηκε τότε ότι είχαν ύψος πάνω από δύο μέτρα όλοι τους. Αλλά το πιο παράξενο από όλα των μυστηριωδών κρανίων έδειξαν ότι είχαν κέρατα, δύο πραγματικά κέρατα που ήταν αναπόσπαστο μέρος κάθε κρανίου.

Σύμφωνα με αρχεία, οι σκελετοί είχαν ύψος 2,13 μέτρα και το κρανίο είχε κέρατα πάνω από τα φρύδια. Συγκινημένοι επιστήμονες τύλιξαν προσεκτικά τα λείψανα για αποστολή και τα έστειλαν στο Μουσείο Αμερικανικής Έρευνας στη Φιλαδέλφεια για περαιτέρω εξέταση.

Στις εγκαταστάσεις, οι επιστήμονες έμειναν σαστισμένοι από τους μυστηριώδεις σκελετούς για μήνες. Τα κρανία αργότερα υποστηρίχθηκε ότι είχαν χαθεί, ή κλάπηκαν από το μουσείο (τα εξαφάνισαν οι γνωστοί ). Ούτε ο Donehoo, ο Skinner ούτε ο Moorehead περιέγραψαν την ανακάλυψη ανθρώπινων σκελετών στο Sayre που παρουσίαζαν γιγαντισμό ή κερασφόρες προεξοχές στις επίσημες αναφορές τους για τις ανασκαφές τους.

Και άρθρα για αυτή την περίεργη ανακάλυψη εμφανίστηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά και μετά με κάποιο τρόπο εξαφανίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους το μυστικό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications