Κούβελας: «Ο εμβολιασμός για τους νέους είναι πιο επικίνδυνος από τον μη εμβολιασμό»!

Κατά του εμβολιασμού των νέων και των εγκύων για τον κορωνοϊό τάχθηκε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, τονίζοντας ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος.

Ο Δ.Κούβελας είπε πως τα εμβόλια για τον κορωνοϊό έπρεπε να γίνουν «μόνο στους ειδικούς πληθυσμούς που χρειάζονται προστασία, όπως οι άνθρωποι άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι υπέρβαροι - παχύσαρκοι και άλλοι».

Ο κ. Κούβελας είπε πως δεν θα πρέπει να εμβολιάζονται οι εγκυμονούσες έναντι του κορωνοϊού, «επειδή δεν έχουμε μακροπρόθεσμες μελέτες για τις επιπτώσεις στα έμβρυα».

«Στηριχθήκαμε πολύ στα εμβόλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όταν ο ΕΜΑ δίνει μια άδεια υπό συνθήκες, οφείλει το Κράτος να φροντίσει και όλοι οι γιατροί να στέλνουν κίτρινη κάρτα για οτιδήποτε συμβαίνει. Δεν έχω πρόβλημα με τα εμβόλια, αλλά με την διαχείριση τους», είπε ο κ. Κούβελας, εν μέσω έντονης συζήτησης με την Ματίνα Παγώνη, η οποία του απαντούσε πως δεν μπορεί ένας μη κλινικός ιατρός όπως εκείνος να λέει πως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει κάνει λάθος.

Ο κ. Κούβελας είπε «οι ενστάσεις οι δικές μου αφορούν την πολιτική διαχείριση σχετικά με τα εμβόλια. Από όταν ακόμη γινόταν έρευνα και δεν ξέραμε αν θα είχαμε τα εμβόλια, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ρίξει βάρος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Έχουμε κάποια προϊόντα χωρίς τελική έγκριση, που φαίνεται πως προστατεύουν τους ηλικιωμένους, αλλά όχι τους άλλους. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι στους νεότερους, είναι μεγαλύτερο το ρίσκο του εμβολιασμού σε σχέση με τον μη εμβολιασμό».

Ακόμη, είπε πως «τα μονοκλωνικά αντισώματα μείωσαν τους θανάτους κατά 30 την ημέρα στην Ελλάδα. Όσοι τα πήραν, σώθηκαν. Η ερώτηση μου είναι γιατί σταματήσαμε τα μονοκλωνικά αντισώματα;», με την δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη, που συμμετείχε στην συζήτηση να αναφέρει πως, μετά από επικοινωνία που είχε εκείνη την ώρα με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, της ανέφεραν πως δεν σταμάτησαν τα μονοκλωνικά αντισώματα, αλλά αντιθέτως χορηγήθηκαν όλες οι δόσεις που ήταν διαθέσιμες για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενιαίας παραγγελίας για τις χώρες της ΕΕ.

Βεβαίως η δημοσιογράφος που αμέσως προσπάθησε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση ξέχασε να αναφέρει ότι στην Ελλάδα πήραμε μόλις 2.000 δόσεις και για κάποιον λόγο δεν προμηθευτήκαμε περισσότερες για να σώσουμε περισσότερους πολίτες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications