Ανακήρυξαν live ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ τον Κούβελα:   «Παραπλανεί τον κόσμο», vid

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 παρενέβη νωρίτερα ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, έχοντας απέναντί του συνολικά 5 δημοσιογράφους και την…”ειδικό”, Ματίνα Παγώνη.

Από τις πρώτες στιγμές της τοποθέτησής του άρχισαν να «σκιρτάνε» οι παρευρισκόμενοι στο στούντιο, αντιδρώντας στα όσα έλεγε ο καθηγητής.

Ξεκινώντας, ο ίδιος φάνηκε εκ διαμέτρου αντίθετος με τον εμβολιασμό των εγκύων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Δεν έχουν ένδειξη εμβολιασμού. Δεν έχουμε μακροπρόθεσμες μελέτες για τις επιπτώσεις των εμβολίων στα έμβρυα. Θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι μελέτες και ιδίως οι προκλινικές μελέτες οι οποίες δεν έχουν τελειώσει. Ούτε στα πειραματόζωα δεν έχουν τελειώσει και μετά να τα κάνουμε.

Η νο1 ένστασή μου είναι πως από την αρχή όταν περιμέναμε τα εμβόλια και που δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι ότι η έρευνα θα είναι παραγωγική, έπρεπε η πολιτεία να κάνει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς για την πρωτοβάθμια υγεία. Η πρωτοβάθμια είναι οι παρεμβάσεις στο σπίτι. Είναι αυτή η μεγάλη διαφορά που μας διακρίνει από την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε άλλες χώρες η πρωτοβάθμια τους έχει σώσει. Εμείς δεν έχουμε καθόλου, καθόλου όμως!».

Ακολούθησαν οι πρώτες…διαμαρτυρίες κατά του Κούβελα από τους δημοσιογράφους που του καταλόγισαν ότι μιλάει κατά των εμβολιασμών:

«Φαίνεται ότι έχουμε κάποια προϊόντα που προστατεύουν τους ηλικιωμένους ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! Για την ακρίβεια στα νεότερα άτομα φαίνεται από πρόσφατες μελέτες ότι το ρίσκο είναι μάλλον μεγαλύτερο! Άρα λοιπόν κάποιος που ούτως ή άλλως δεν έχει ανάγκη προστασίας δεν έχουμε και λόγο να τον προστατεύσουμε με κάτι».

«Είναι ρίσκο να κάνεις το εμβόλιο;;; Eίναι μεγαλύτερο ρίσκο να εμβολιαστεί ένας νεότερος άνθρωπος κάτω των 60 από το να μη εμβολιαστεί; Γιατί το λέτε αυτό;», διερωτήθηκαν δημοσιογράφοι και ειδικοί αρχίζοντας τις επιθέσεις κατά του καθηγητή.

Εκείνη την ώρα (στο 08:40 του βίντεο) άρχισε να παρεμβαίνει και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ:

«Δηλαδή παγκοσμίως οι συνάδελφοί μας έχουν κάνει λάθος και εσείς είσαστε σωστός; Δεν θα ολοκληρώσετε! Επειδή με τον κ. Κούβελα ξαναείχαμε βγει στο κανάλι σας και είχαμε μιλήσει για τα εμβόλια τον πρώτο καιρό, είχε πει ότι ήταν εναντίον των εμβολίων. Και μετά σε 2η φάση είπε ότι εμβολιάστηκε γιατί ήταν υψηλού κινδύνου. Επομένως αν εμείς διαψεύδουμε παγκοσμίως τους συναδέλφους μας οι οποίοι έχουνε κάνει τις μελέτες που δεν είναι η προσωπική τους άποψη νομίζω ότι εσείς δεν μπορείτε να είστε ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα παγκοσμίως και διαψεύδει όλους τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει».

Για «επικίνδυνες απόψεις» του κ. Κούβελα έκαναν λόγο οι δημοσιογράφοι-σχολιαστές παίρνοντας τον λόγο από την Παγώνη.

«Όλα αυτά που ακούω είναι εξαιρετικά σοβαρά, αλλά δεν είναι έτσι. Η μαύρη αλήθεια είναι η εξής: από τις 9 Νοεμβρίου πρόπερσι υπήρχαν με την ίδια έγκριση τα θεραπευτικά αντισώματα. Θα σας πω μόνο ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα μείωσαν τους θανάτους κατά 30 την ημέρα στην Ελλάδα.

Όσοι τα πήραν, σώθηκαν. Η ερώτηση μου είναι από τη στιγμή που έχουμε τώρα τα κρούσματα, ακόμα κι αν τους εμβολιάσουμε δεν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων, γιατί σταματήσαμε τα μονοκλωνικά αντισώματα; Πείτε μου έναν λόγο! Αυτό λοιπόν είναι ΕΓΚΛΗΜΑ! Το ότι τα παίρνει όλη η άλλη Ευρώπη είναι η λύση! Η κυβέρνηση πήρε 2.000 δόσεις και δεν πήρε άλλα.

Όλη η άλλη Ευρώπη έχει παραγγείλει τεράστιες ποσότητες. Θα μπορούσαν να τα δώσουν ακόμα και στα φαρμακεία! Αυτό είναι μία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ και μάλιστα προσχεδιασμένη γιατί το ΞΕΡΑΝΕ».

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κούβελα και την ένταση στον «αέρα» από το 5ο λεπτό:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications