Καναδάς: Οι πολίτες «πολιόρκησαν» το κοινοβούλιο - Σε άγνωστη τοποθεσία η οικογένεια του Τ.Τρυντώ

Χάος στον Καναδά από την μαζική συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στο Κοινοβούλιο του Καναδά. Μάλιστα ήταν τέτοιος ο "φόβος" που οι αρχές διέταξαν την φυγή της πρωθυπουργικής οικογένειας του Τ.Τρυντώ από την κατοικία προς ασφαλές σημείο την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Οττάβα χωρίς περισσότερα στοιχεία.

50.000 οδηγοί φορτηγών που ξεκίνησαν το κίνημα κατά του υγειονομικού πάσου έκαναν τον Καναδό πρωθυπουργό να διαφύγει και πολλοί πολίτες απορούν πως μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας. Το κίνημα «κονβόι της Ελεθερίας» που έστειλε σε μυστικό καταφύγιο τον Τριντό και την οικογένειά του, πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού στις αρχές του μήνα.

Και τα κομβόι των φορτηγατζήδων καταφθάνουν από όλη τη χώρα και έχουν μπλοκάρει δρόμους στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού το κομβόι έχει μήκος 100 km και αυξάνεται συνεχώς. Όλα αυτά συμβαίνουν στους -30° .

Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να παραμείνουν και σήμερα στο κέντρο της Οττάβα κοντά στο Λόφο του Κοινοβουλίου με τα αιτήματά τους να διευρύνονται από την άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σύνορα έως τον τερματισμό όλων των εντολών σε εθνικό επίπεδο.

Γαλλία, Σουηδία, Δανία και σε πολλές χώρες ο κόσμος διαμαρτύρεται και ξεσπά κατά των συνεχών περιορισμών με αφορμή των κορωνοϊό ενώ στην Βρετανία ξεκίνησε μάλιστα κοινοβουλευτική έρευνα για το πόσο σωστά ήταν τα περιοριστικά μέτρα που λήφθησαν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications