Γκάγκα: «Υπομονή δυο εβδομάδες και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

Νέες υποσχέσεις με «άρωμα καλοκαιριού» άφησε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο δελτίο του Mega. «Θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας πολυ γρήγορα», είπε συγκεκριμένα συνιστώντας υπομονή δυο τριών εβδομάδων. Αλλά βεβαίως αυτά είναι λόγια που τα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Ειδικά το «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω» φορέθηκε πολυ το καλοκαίρι όταν οι «ειδικοί» προέτρεπαν τον κόσμο να εμβολιαστεί γιατί ειναι μόνο δυο δόσεις και ύστερα θα τρέχουμε ελεύθεροι στα λιβάδια.

Επίσης και το άλλο αυτό με το «δυο - τρεις εβδομάδες υπόθεση είναι» έχει γίνει το συντομότερο ανέκδοτο καθώς το ακούμε δύο χρόνια τώρα. Είπε κι άλλα βέβαια η κ. Γάγκα.

Έχουμε «σαφώς λιγότερες νοσηλείες, αλλά σίγουρα έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας και στην πληρότητα των κλινών – ευτυχώς απλών κλινών Covid», τόνισε.

Επίσης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες: «Μπορεί να ξεπεράσουμε τις 50.000» σημείωσε για τις μολύνσεις, υπογραμμίζοντας ότι και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς υπήρχαν αυξημένα κρούσματα λόγω του ελέγχου των μαθητών, τα οποία ομαλοποιήθηκαν στην πορεία.

Ακόμα αναφέρθηκε και στο θέμα της επίταξης υγειονομικών τονίζοντας πως θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, με την ιδιαιτερότητα ότι θα επιτρέπεται στους γιατρούς να έχουν παράλληλα και το ιατρείο τους.

«Στην Αθήνα μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας για τη νοσηλεία ασθενών Covid. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο επίταξης γιατρών και στην Αθήνα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη και παιδιάτρων, για να στελεχωθούν οι δομές εμβολιασμού των παιδιών.

Για επιστροφή των εν αναστολή 7.000 έμπειρων στελεχών του ΕΣΥ, βεβαίως η κ. Γκάγκα δεν βρήκε τίποτα να πει. Συφμωνόντας προφανώς με την εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους συναδέλφους της αν κα έχει αποδειχτεί ότι εξαιτίας αυτής ακριβώς της πολιτικής βουλιάζει το ΕΣΥ.

Και τέλος επανέλαβε την ατάκα περί ελευθερίας: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα» κατέληξε η Μίνα Γκάγκα.

Το ερώτημα είναι: Ποιος τους πιστεύει πλέον;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications