Η Βολιβία θα καταδικάσει οποιονδήποτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε φυλάκιση έως και 10 ετών

Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε στις 27 Δεκεμβρίου ότι όποιος δεν προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 ή, ελλείψει αυτού, αρνητικό τεστ PCR για να παρευρεθεί σε μαζικές εκδηλώσεις, μπορεί να καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση.

Ο υφυπουργός Χόρχε Σίλβα επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες σε συνέντευξή του στο Bolivia TV, υπογραμμίζοντας ότι ο σεβασμός του διατάγματος που επιβλήθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη Πέμπτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας «δεν είναι αστείο». Προειδοποίησε επίσης ότι όποιος δεν συμμορφωθεί με τον κανόνα θα διακινδυνεύσει τη «νομική του κατάσταση» και ότι το φερόμενο έγκλημα αποτελεί επίθεση «κατά της δημόσιας υγείας».

Το διάταγμα στο οποίο αναφέρεται ο Σίλβα θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022. «Εάν έχω Covid και δεν έχω την κάρτα εμβολιασμού μου ή την αρνητική μου PCR (...) επιτίθεμαι στη δημόσια υγεία του πληθυσμού», είπε. ο αναπληρωτής υπουργός όταν ρωτήθηκε για την ποινή ή την τιμωρία που θα μπορούσαν να λάβουν όσοι αντιτίθενται στο μέτρο.

«Σύμφωνα με τον Κώδικα, το αδίκημα αυτό τιμωρείται με φυλάκιση έως και 10 ετών», τόνισε ο αξιωματούχος.
«Δεν είναι αστείο. Δεν είναι πράγμα που βγήκε και το εκπληρώνει αυτός που θέλει και δεν το εκπληρώνει αυτός που δεν θέλει. Θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία άλλων ανθρώπων που μπορούν να παρευρεθούν όχι μόνο σε πάρτι αλλά και σε άλλους τύπους καταστημάτων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.
Εξήγησε επίσης ότι εάν ένα άτομο δεν έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του ή το αρνητικό PCR, οι αρχές μπορούν να τον εντοπίσουν και να κινήσουν ποινική διαδικασία και να θέσουν τη νομική κατάσταση σε κίνδυνο με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βολιβίας εξέδωσε το Ανώτατο Διάταγμα 4641 , το οποίο ορίζει την ανάγκη να προσκομιστεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ως πρώτη επιλογή και αρνητικό τεστ PCR ως δεύτερη επιλογή για είσοδο σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα και για ταξίδια εντός της χώρας.

Ο Σίλβα εξήγησε ότι η εναλλακτική PCR ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν ή δεν το κάνουν λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ιατρικών συστάσεων.Δισταγμός εμβολιασμού και αποτελεσματικότητα.Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να εμβολιαστούν επειδή οι περισσότερα εμβόλια βρίσκονται σε πειραματική φάση και επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.Για παράδειγμα, στο VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System), το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής ο αριθμός θανάτων και παρενέργειες που αναφέρθηκαν ανέρχεται σε 983.758 περιπτώσεις, με 20.622 θανάτους να σχετίζονται με το εμβόλιο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications