Σαρηγιάννης: «Μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown - Μελετάμε τη δυνατότητα να πάρουμε άλλα μέτρα»

Kαι στην Ελλάδα έχει αρχίσει η συζήτηση για ένα νέο lockdown, ακολουθώντας το παράδειγμα χωρών της Ευρώπης που είτε έχουν μπει σε lockdown(Ολλανδία, Αυστρία) είτε συζητούν να μπουν.

Σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ,Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, δεν απέκλεισε ένα νέο lockdown.

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι όσο δεν καταφέρνουμε να πάμε σε ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας, προφανώς θα έχουμε και άλλα κύματα. Να ακούμε τους γιατρούς και να εμβολιαστούμε, είναι ύπουλη νόσος και σκοτώνει. Ας σταματήσουμε να μιλάμε για κούραση», είπε ο κ.Σαρηγιάννης.

«Μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown, είναι ρεαλιστικό σενάριο. Μελετάμε τη δυνατότητα να πάρουμε άλλα μέτρα πριν το lockdown. Το μέτρο του rapid πριν από μια έξοδο την Πρωτοχρονιά είναι σημαντικό και χρήσιμο».

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον»

«Την Πρωτοχρονιά θα έχουμε κυριαρχία της ‘Όμικρον’ στην Ελλάδα. Μείωση της Δέλτα και γρήγορη αύξηση της Όμικρον. Έχουμε μια κατάσταση πραγματικά δύσκολη και για αυτό είναι σημαντικό να είμαστε σοβαροί», κατέληξε ο καθηγητής.

Η κυβέρνηση μέχρι τώρα ξορκίζει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown αλλά οι δηλώσεις των «ειδικών» την εκθέτουν καθώς αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για ακόμα ένα γενικό λουκέτο με αφορμή τούτη την φορά την μετάλλαξη Όμικρον.

Ωστόσο και οι ίδιοι οι «ειδικοί» εκτίθενται από τα στοιχεία της Νότιας Αφρικής που αποδεικνύουν ότι με την επικράτηση της Όμικρον μειώθηκαν οι νοσηλείες και οι θάνατοι καθώς φαίνεται η παραλλαγή αυτή να προκαλεί μια ήπια νόσο.

( Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ ουδεμιά σχέση με ιούς, δηλαδη και η κουτση Μαρια μπορεί να γίνει "ειδικός" για τους συμμορίτες και να λεει άπλα τα παραμυθία τους μεσώ ΠΟΥ αυτο ειναι " επιστήμη "!!! κοινός μάζεψαν ολα μοχθηρά υποκείμενα και τους χρήσιμους ηλίθιους και τους εκαναν ειδικούς ενώ άπλα λενε οτι τους λενε οι συμμορίτες )

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications