Πέθανε δήθεν από κορονοϊό 62χρονος τριπλά εμβολιασμένος, ζητήθηκε εισαγγελική έρευνα

Εισαγγελική έρευνα για κρούσματα στο γηροκομείο, κατέληξε 62χρονος πλήρως εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις.

Κατέληξε τρόφιμος του κέντρου αποκατάστασης ηλικιωμένων στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης όπου είχαν επιβεβαιωθεί κρούσματα κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος. Συγγενικό του πρόσωπο, μάλιστα, που είναι γνωστός ποινικολόγος προχώρησε σε μήνυση που οδήγησε σε εισαγγελική έρευνα.

Συγκεκριμένα όπως γράφει το thesstoday, την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η διασπορά κορωνοϊού στο κέντρο αποκατάστασης ηλικιωμένων στη Θέρμη, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του γνωστού ποινικολόγου, Νίκου Διαλυνά, συγγενικό πρόσωπο του οποίου -και τρόφιμος στη συγκεκριμένη μονάδα- έχασε τη μάχη με τη φονική νόσο την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο θάνατος του 62χρονου τρόφιμου -πλήρους εμβολιασμένου και με τις τρεις δόσεις- προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Διαλυνά, η οποία με τη μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις στη μονάδα ηλικιωμένων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου.

Παράλληλα ζητά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και ιστολογικών εκθέσεων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαπλώθηκε ο κορονοϊός ανάμεσα σε 26 τρόφιμους της μονάδας.

Η υπόθεση ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα και ζητά την εξέταση των ιατρικών βιβλίων που τηρούνται τόσο Ιπποκράτειο όσο και στην υγειονομική δομή, ενώ κάλεσε τον κ. Διαλυνά να παρουσιαστεί ενώπιον του στις 13 Δεκεμβρίου.

Εκείνο που απασχολεί την οικογένεια του άτυχου άνδρα είναι το γεγονός ότι διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με τιμή αιματοκρίτη 15, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Επίσης, ενώ παρουσίαζε μεγάλες και παραμελημένες κατακλίσεις αναγκάστηκε να περιμένει στην εφημερία του Ιπποκράτειου τουλάχιστον οκτώ ώρες σε φορείο, δεδομένου ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη από το ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με covid.

Ο γνωστός ποινικολόγος ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου για το αδίκημα της έκθεσης που οδήγησε στον θάνατο τον 62χρονο, καθώς επίσης αιτείται να κληθούν ως μάρτυρες ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής, ο γιατρός και κάθε άλλος θεράπων υγειονομικός που παρακολουθούσε τη νοσηλεία του ξαδέλφου του.

Η καταγγελία για τη διασπορά στο γηροκομείο και τι υποστήριξαν οι υπεύθυνοι

Σύμφωνα με καταγγελία που είχε φτάσει στο ThessToday.gr στο κέντρο αποκατάστασης στη Θέρμη είχε διοργανωθεί εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συμμετοχή ατόμων που δεν περιθάλπονταν στη συγκεκριμένη δομή. Λίγες ημέρες μετά, 26 τρόφιμοι παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού, από τους οποίους οι 12 χρειάστηκε να διακομιστούν στο Ιπποκράτειο, εκ των οποίων οι πέντε τελικά έχρηζαν νοσηλείας.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη μία ημέρα μετά τον θάνατο του 62χρονου αρνήθηκαν να αναφέρουν στο ThessToday.gr το παραμικρό, ενώ σε παλαιότερη επικοινωνία είχαν δηλώσει ότι «τα περιστατικά τα ελέγχει ο γιατρός μας και έχουν εμβολιαστεί όλοι οι τρόφιμοι και με τις τρεις δόσεις». Παράλληλα, δεν επιβεβαίωσαν ποτέ την αιτία διασποράς του κορονοϊού στη συγκεκριμένη δομή, κάτι που οδήγησε τον Νίκο Διαλυνά να συντάξει τη μηνυτήρια αναφορά με αποδέκτη τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications