Πέντε συλλήψεις Ρομά για την καταδίωξη στο Μενίδι – Οι μαρτυρίες των αστυνομικών

Τρεις από τους συλληφθέντες προκάλεσαν την καταδίωξη και οι άλλοι δύο προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τους αστυνομικούς.Πέντε ήταν, τελικά, τα άτομα που συνελήφθησαν μετά την επεισοδιακή καταδίωξη ύποπτου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Μενίδι, σήμερα το απόγευμα, καθώς δεύτερο όχημα με δύο επιβαίνοντες επιχείρησε να παρεμποδίσει τη σύλληψη των υπόπτων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 15.00, από την οδό Λιοσίων στο Μενίδι, όταν τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με δύο μοτοσικλέτες έκαναν σήμα σε ένα ΙΧ, όπου επέβαιναν τρεις Ρομά, να σταματήσει για να το ελέγξουν. Ο οδηγός, όμως, ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη.

Σε κάποιο σημείο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει μανούβρες για να ξεφύγει και κινήθηκε προς τις μοτοσικλέτες τους. Τη στιγμή εκείνη, ένας από τους αστυνομικούς, όπως λέει ο ίδιος, πυροβόλησε μια φορά για εκφοβισμό, προς την πλευρά μιας ρεματιάς, ώστε να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός ή εξοστρακισμός της σφαίρας.

Βαν με άλλους δύο Ρομά ακολουθούσε την καταδίωξη

Οι Ρομά, όμως, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά ολοκλήρωσαν τη στροφή με το αυτοκίνητο και η καταδίωξη συνεχίστηκε, με τη συνδρομή και δεύτερης ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασε στο σημείο. Τελικά, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε μια αποθήκη στο Καματερό και οι τρεις επιβάτες συνελήφθησαν. Όλη την ώρα της καταδίωξης όμως, ένα δεύτερο αυτοκίνητο τύπου βαν, με δύο ακόμα Ρομά, ακολουθούσε τους αστυνομικούς και όταν εκείνοι εγκλώβισαν το ΙΧ, επιχείρησαν να εμποδίσουν την σύλληψη των τριών συντρόφων τους.

Συνελήφθησαν και αυτοί όμως, με την βοήθεια και του πληρώματος περιπολικού που είχε προστεθεί στην αστυνομική δύναμη. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, όπου διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications