Νέα μέτρα για μετά τις γιορτές - Καθηγητές και «ειδικοί» στα κανάλια φτιάχνουν κλίμα για lockdown

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο τα μέτρα για τις γιορτές.

Όπως είπε, δεν θα χρειαστεί να κάνουν όλοι rapid test, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να μπορέσουν να μπουν στους κλειστούς χώρους στις γιορτές, αλλά θα δοθεί ισχυρή σύσταση για selt test για όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο υπάρχουν σκέψεις για μέτρα μετά γιορτές. Αυτά που έχουν πέσει μέχρι τώρα «στο τραπέζι» είναι:

Περιορισμός στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης με κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως έγινε και το καλοκαίρι στα νησιά που είχαν μεγάλο ιικό φορτίο.
Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών.
Διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό ως 60%

Εν τω μεταξύ ενόψει της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον μια μια οι Ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα lockdown. Ήδη η Ολλανδία βρίσκεται σε lockdown που θα διαρκέσει μέχρι μέσα Ιανουαρίου ενώ και η Γερμανία θα τεθεί σε καθεστώς μίνι lockdown. Αναπόφευκτα η συζήτηση έχει μεταφερθεί και στην χώρα μας όπου αρκετοί «ειδικοί» δημιουργούν κλίμα μέσα από το τηλεοπτικό τους στασίδι.

Ένας από αυτούς ο Δ. Σαρηγιάννης σε εμφάνιση του στον Αnt1 επανέλαβε τα περί αναγκαιότητας νέου lockdown που τα έχει ξαναπεί.

Θεωρώ πως το lockdown θα είναι υποχρεωτική κίνηση», ανέφερε ο καθηγητής και τόνισε πως «το lockdown είναι κάτι που δεν θέλει κανείς, το έχουμε πει, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πραγματικό εχθρό, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Ερωτώμενος σχετικά με τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητα τους έναντι της Όμικρον ο Δ. Σαρηγιάννης είπε: «Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό διαφυγής της ανοσίας για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και για τους νοσήσαντες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και όταν κάνεις την τρίτη δόση, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, είσαι σχεδόν προφυλαγμένος»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications