Μηταράκης: «Δεν έχουμε κανέναν θάνατο σε μετανάστη»

«Δεν έχει πεθάνει κανείς από κορωνοϊό σε δομή φιλοξενίας μεταναστών», είπε χαρακτηριστικά ο Ν.Μηταράκης

Τον καθηγητή Νίκο Σύψα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό γιατί είναι νέοι, θυμήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, καθώς υποστήριξε ότι στις δομές φιλοξενίας δεν έχει πεθάνει κανείς από κορωνοϊό.

Ο υπουργός ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται στις κλειστές δομές λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του σχεδίου «Αγνοδίκη» και σημείωσε ότι «προς ώρας δεν έχει υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής στις δομές φιλοξενίας μεταναστών παρά τον πληθυσμό που φιλοξενούν».

Σε περίπτωση που τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός ισχύουν, τότε υπάρχουν πολλά ερωτήματα.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι είναι άγνωστο το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμένων στις δομές φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Πριν λίγο καιρό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε πει ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 20%, όμως οι Γιατροί του Κόσμου τον «άδειασαν» και είπαν ότι έχει εμβολιαστεί μόλις το 2%.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ποσοστό εμβολιασμού είναι πάρα πολύ μικρότερο το αντίστοιχο των Ελλήνων. Παράλληλα στις συγκεκριμένες δομές οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των Ελλήνων.

Επίσης, οι παράνομοι μετανάστες που διαμένουν σε δομές δεν τηρούν τα μέτρα για τον Covid-19 (μάσκες κτλ.) ενώ μένουν κοντά ο ένας με τον άλλον. Φυσικά για τεστ… ούτε λόγος.

Πώς γίνεται λοιπόν εκεί να μην υπάρχει ούτε ένας θάνατος και οι Έλληνες να πεθαίνουν καθημερινά "από Covid-19";

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications