Τα UFO και το Φαινόμενο  που το ονομάζουν «μαλλιά Αγγέλων»

Σε όλη την ιστορία των θεάσεων UFO, υπήρχαν πάντα περιπτώσεις όπου αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα άφηναν πίσω τους περίεργες «ενδείξεις»

Τα πιο κοινά "αποδεικτικά στοιχεία UFO" θεωρείται ότι είναι τα λεγόμενα "Μαλλιά αγγέλου" (Angel Hair) ή πυριτικό βαμβάκι - ένα είδος κολλώδους, ινώδους ουσίας, παρόμοιας με πολύ λεπτό ιστό αράχνης ή μεταξωτές κλωστές, μερικές φορές τσαλακωμένες σε μια παχύρρευστη μπάλα. Εξαιτίας αυτού, αυτό το φαινόμενο αναφέρεται μερικές φορές ως «ζελές αστεριών».

Αυτά τα «νήματα» συνήθως φαίνονται να πέφτουν από τον ουρανό λίγο μετά την παρατήρηση UFO στην ίδια περιοχή. Όταν αυτή η ουσία φτάσει στο έδαφος, χάνει αμέσως το σχήμα της και μετατρέπεται σε γλοιώδεις σβώλους που αρχίζουν να αποσυντίθενται λιώνουν και σύντομα εξαφανίζονται χωρίς ίχνος.

Μία από τις πρώτες θεάσεις «μαλλιά Αγγέλων» καταγράφηκε στη Νυρεμβέργη το 1571, όταν μυστηριώδεις "νιφάδες ή κουρέλια περίπου μία ίντσα πλάτους και πέντε ή έξι ίντσες σε μήκος" έπεσαν στο έδαφος όπως περιγράφεται σε ιστορικό αρχείο.

Το 1741, ένα παρόμοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε ταυτόχρονα σε πολλές βρετανικές πόλεις - Bradley, Selborne και Elresford, αλλά, όπως λένε ορισμένοι ερευνητές, οι άνθρωποι έβλεπαν φαινόμενα παρόμοια με "τα μαλλιά του αγγέλου" για πολλούς αιώνες, ξεκινώντας τουλάχιστον από το 629 μ.Χ.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής Μπράιαν Μπόλντμαν ανακάλυψε εκατοντάδες περιπτώσεις παρατήρησης «μαλλιών των αγγέλων» σε όλο τον κόσμο, τις τελευταίες δύο χιλιετίες. Ωστόσο οι άνθρωποι συνήθως συνέδεαν αυτά τα φαινόμενα με κάτι θεϊκό και η «τρίχα αγγέλου» συνδέθηκε για πρώτη φορά με UFO μόλις τη δεκαετία του 1950, αφού τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης έγραψαν για τα γεγονότα στη Γαλλία.

Μία από τις εμφανίσεις από τα μαλλιά αγγέλου πραγματοποιήθηκε στο Oloron, τη Γαλλία, τον Οκτώβριο του 1952. Σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες είδαν ένα μεγάλο κύλινδρο στον ουρανό. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκαν έως και 30 κόκκινες σφαίρες στον ουρανό με έντονο κόκκινο φως.. Οι κινήσεις τους όπως περιγράφεται ηταν ζικ-ζακ.. "Μάρτυρες λένε ότι υπήρχαν περίπου 30 από αυτά τα αντικείμενα. Αυτό όλο το σενάριο επαναλήφθηκε 10 ημέρες αργότερα στο Gaillac στην Γαλλία.

Οι άνθρωποι είδαν με τα μάτια τους πώς κάτι παρόμοιο με χνουδωτές λευκές τρίχες έπεσε από αυτά τα αντικείμενα. Έπεσαν σε δέντρα, στέγες, κολώνες, στο έδαφος και είτε διαλύθηκαν αργά είτε μετατράπηκαν σε άμορφους σβώλους βλέννας και στη συνέχεια διαλύθηκαν χωρίς ίχνος.

Ένα άτομο ισχυρίστηκε ότι αυτή η ουσία ήταν τόσο κολλώδης, κόλλησε πάνω του και όταν την άγγιξε και όταν κατάφερε να την ξεκολλήσει, η ουσία ξανασηκώθηκε ξαφνικά στον αέρα και πέταξε κάπου μακριά (!).

Άλλες περίεργες περιπτώσεις ακολούθησαν σύντομα στην Ευρώπη που συνδέουν UFO και τις λεγόμενες τρίχες αγγέλων. Στις 27 Οκτωβρίου 1954, δύο ντόπιοι με το όνομα Gennaro Luchetti και Pietro Lastrucci είδαν από το μπαλκόνι τους στην Piazza San Marco στη Βενετία, στην Ιταλία, δύο «λαμπερές σφαίρες» να πετούν στον ουρανό, αφήνοντας ένα ίχνος λεπτής λευκής ουσίας να επιπλέει στον άνεμο.

Επίσης το 1954 σημειώθηκε ένα περίεργο περιστατικό όταν ένας αγώνας ποδοσφαίρου διακόπηκε λόγω του γεγονότος ότι ένα UFO πέταξε «μαλλιά αγγέλου» στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ακριβώς πάνω από ένα γήπεδο με οπαδούς. Συνέβη στις 27 Οκτωβρίου στο στάδιο Artemi Franchi, το οποίο ήταν γεμάτο με σχεδόν 10 χιλιάδες οπαδούς που παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ της FC Fiorentino και του τοπικού αντιπάλου της, Pistoiese. Ξαφνικά, πολλοί άνθρωποι σταμάτησαν να κοιτούν το αγώνα και κοίταξαν πάνω και είδαν διάφορα αντικείμενα σε σχήμα αυγού που κινούνταν αργά στον ουρανό και να πέφτει από αυτά κάτω κάτι ασημί και γυαλιστερό, το οποίο αργότερα περιέγραψαν ότι έμοιαζε με νήματα από υαλοβάμβακα.

Στις 2 Νοεμβρίου 1959, δύο αντικείμενα σε σχήμα δίσκου εμφανίστηκαν πάνω από την πόλη Evora στην Πορτογαλία και άρχισαν να εκτοξεύουν «τρίχες αγγέλου». Σε αυτή την περίπτωση, κάποια από αυτά τα «νήματα» συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας φέρεται να εξέτασαν αυτά τα νημάτια κάτω από ένα μικροσκόπιο και τους έδωσαν μια μάλλον παράξενη περιγραφή ως «ένας μικρός οργανισμός με 10 άκρα που εκτείνονται από έναν κεντρικό πυρήνα», τι συνέβη με αυτά τα δείγματα μετά τη μελέτη και τι ήταν πραγματικά είναι άγνωστο.

Στη δεκαετία του 1950, υπήρξαν πολλές θεάσεις UFO που έριχναν περίεργα "κορδόνια" πίσω τους, έτσι ώστε στη συνέχεια τα UFO και το φαινόμενο "τα μαλλιά του αγγέλου" αναγνωρίστηκαν ευρέως ότι έχουν σχέση μεταξύ τους. Τα επόμενα χρόνια, υπήρχαν πολύ λιγότερα τέτοια γεγονότα, αλλά εξακολουθούσαν να παρατηρούνται σποραδικά.

Στις 9 Αυγούστου 1998, ένα «σμήνος» είκοσι ΑΤΙΑ, που περιγράφονται ως «λαμπερές ασημένιες σφαίρες», εθεάθη να πετά πάνω από αρκετές αγροτικές φάρμες κοντά στο Κουιρίντι, NSW στην Αυστραλία. Η εφημερίδα USA Today περιέγραψε την υπόθεση ως εξής:

«Οι κάτοικοι της μικρής αυστραλιανής κοινότητας ορκίζονται ότι είδαν ιστούς αράχνης να πέφτουν από τον ουρανό αφού τα UFO πέταξαν πάνω από τα κεφάλια τους. Δεκάδες κάτοικοι κάλεσαν την εθνική τηλεφωνική γραμμή UFO της Αυστραλίας μετά το περιστατικό. Η Ε. Στάνσφιλντ, 61 ετών, είπε ότι είδε έναν ιστό αράχνης να πέφτει από τον ουρανό. Είχε δει προηγουμένως είκοσι ασημένιες μπάλες να πετάνε πάνω από το κεφάλι της. Όταν πήγε στο σπίτι της κόρης της, όλα ήταν επίσης καλυμμένα με λεπτές κλωστές αράχνης. Όταν προσπάθησε να σηκώσει από το έδαφος μια απο αυτές θρυμματίστηκαν στο χέρι της. Το αυτοκίνητο της ήταν επίσης καλυμμένο με τέτοιους ιστούς αράχνης».

Πιο πρόσφατα, το 2003, ο Giorgio Batini, δημοσιογράφος της φλωρεντινής εφημερίδας La Nazione, είδε προσωπικά αστραφτερές ασημένιες σφαίρες να πετούν στον ουρανό όταν κοίταξε έξω από το παράθυρο από το γραφείο του. Τα είδαν και πολλοί συνάδελφοί του, οι οποίοι μάλιστα ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για να δουν να πετούν προς το κοντινό δάσος.

Στη συνέχεια, πήγε στο δάσος για να ελέγξει αν υπήρχαν σημεία προσγείωσης UFO και βρήκε ένα μέρος με πολλά δέντρα που ήταν καλυμμένα με μια ακατανόητη λευκή και χνουδωτή ουσία. Κατάφερε να συγκεντρώσει ένα δείγμα από τα «νήματα» και να τα εξετάσει στο Ινστιτούτο Χημικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Προσδιόρισαν ότι το υλικό περιέχει στοιχεία όπως βόριο, πυρίτιο, ασβέστιο και μαγνήσιο και ότι δεν είναι ραδιενεργό. Ήθελαν να το μελετήσουν καλύτερα, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί ολόκληρο το δείγμα καταστράφηκε κατά την ανάλυση. Έχει προταθεί ότι μπορεί να είναι απλώς ένας ιστός αράχνης, αλλά η χημική του ανάλυση ήταν εντελώς διαφορετική από αυτό που θα περίμενε κανείς από έναν ιστό αράχνης.

Υπήρξαν πιο πρόσφατες περιπτώσεις όπου έχουν συλλεχθεί και αναλυθεί δείγματα μαλλιών αγγέλου. Μία είναι η περίπτωση από την Πορτογαλία το 2014, στην οποία, κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, ένα δείγμα άρχισε ξαφνικά να αντιδρά ασυνήθιστα κάτω από το υπεριώδες φως. Δυστυχώς, παρέμεινε επίσης άγνωστο τι έγινε αργότερα με αυτά τα δείγματα.

Στις 4 Νοεμβρίου 2016, ένα αντικείμενο σε μορφή μεταλλικής ασημένιας «ράβδου» εντοπίστηκε στο Ιλινόις των ΗΠΑ. Το αντικείμενο πέταξε πάνω από μια μικρή λίμνη και μετά άρχισε να ανεβαίνει, εκτοξεύοντας μια «λευκή κλωστή» που ήταν τόσο μακριά που έφτασε στο έδαφος. Στη συνέχεια, άλλα 12 ιπτάμενα αντικείμενα σε μορφή «ράβδου» συναντήθηκαν με αυτό το αντικείμενο και άρχισαν όλα να περιστρέφονται γύρω από το πρώτο και να ρίχνουν λευκές κλωστές. Μετά εξαφανίστηκαν όλα και οι κλωστές που έπεσαν στα δέντρα διαλύθηκαν μετά από μια μέρα περίπου.

Πριν εξαφανιστούν τα νήματα, αυτόπτες μάρτυρες μπόρεσαν να συλλέξουν μέρος αυτής της ουσίας και επικοινώνησαν με ερευνητές. Μελέτησαν τα δείγματά τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ουσία είναι βιολογικής φύσης και μοιάζει με ιστό αράχνης, ωστόσο, παρατηρήθηκαν κάποιες ανωμαλίες σε αυτήν. Μεταξύ άλλων, βρήκαν σε αυτό μικρή ποσότητα «υλικού από κυτταρίνη», δηλαδή ουσίες φυτικής προέλευσης, καθώς και κάποιο ανόργανο νιτρικό άλας και ένα άγνωστο υλικό στο χρώμα της σκουριάς.

Μια θεωρία είναι ότι ο ατμοσφαιρικός ηλεκτρισμός προκαλεί την πόλωση ορισμένων αιωρούμενων σωματιδίων σκόνης και το σχηματισμό μακριών νημάτων. Φυσικά, δεδομένων των πολλών περιπτώσεων όπου UFO και "τρίχες αγγέλων" έχουν παρατηρηθεί μαζί, έχει προταθεί ότι θα μπορούσε να είναι κάποιου είδους υποπροϊόν του συστήματος πρόωσης του εξωγήινου σκάφους ή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που το περιβάλλει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications