Λινού: «Τα μέτρα πρέπει να είναι και για τους ανεμβολίαστους - Επιθετικό μέτρο το πρόστιμο»

Ενώ οι επίσημοι διεθνείς οργανισμοί προωθούν μεν τα εμβόλια, αλλά αδειάζουν τις κυβερνήσεις της Δύσης σε σχέση με την υποχρεωτικότητα, τραβώντας τους το χαλί κάτω από τα πόδια, τηλέ-ειδικοί βλέπουν τι έρχεται και διαχωρίζουν την θέση τους.

Η Αθηνά Λινού, μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης τάχθηκε κατά της «επιθετικής υποχρεωτικότητας», χαρακτηρίζοντας το πρόστιμο ως επιθετικό.

«Συμφωνώ στο να κάνουμε πιο εφικτό τον εμβολιασμό, δεν μου αρέσει η λέξη υποχρεωτικός. Θα ήθελα οι εμβολιασμοί να γίνονται με πειθώ. Η υποχρέωση μπορεί να κυμαίνεται από χρηματικό πέναλτι μέχρι βία. Γενικά όσο πιο επιθετική γίνεται η υποχρεωτικότητα, τόσο λιγότερο αποδίδει κι αυτό δείχνουν πολλές μελέτες σε θέματα δημόσιας υγείας», αναφέρει σε συνέντευξή της η καθηγήτρια επιδημιολογίας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis».

Στην συνέχεια τάχθηκε κατά του μέτρου των 100 ευρώ, χαρακτηρίζοντάς το επιθετικό, εκτός των άλλων που ιδεολογικά πιστεύει (βλ. αναλογικότητα).

«Σχετικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα εμβολιαστούν υπάρχει ανισότητα. Άλλο είναι να τα πληρώνει ένας που έχει μεγάλο εισόδημα, κι άλλο ένας χαμηλοσυνταξιούχος με μικρό εισόδημα. Οπωσδήποτε είμαι αντίθετη με το μέτρο των 100 ευρώ για λόγους ανισότητας και γιατί είναι αρκετά επιθετικό», προσθέτει,

Η Αθηνά Λινού υποστήριξε επίσης πως τα μέτρα πρέπει να σφίξουν για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους.

Δείτε στο βίντεο από το 19.02:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications