Έρχεται η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid-free app – Τι θα περιλαμβάνει (vid)

Τι δήλωσε για τον εμβολιασμό, την τρίτη δόση αλλά και τους άνω των 60 ετών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και τοποθετήθηκε επί της εφαρμογής Covid-free η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη τη Δευτέρα ή την Τρίτη ώστε να ενσωματωθεί σ’ αυτήν και η ψηφιακή ταυτότητα.

Όλο αυτό ξεκίνησε εξαιτίας της απαραίτητης επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στην εστίαση και το λιανεμπόριο, για να μπει κάποιος σε ένα από τα καταστήματα.

Η ταυτοποίηση γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας και έτσι συζητήθηκε έντονα η ανάγκη ώστε η ταυτότητα να ενταχθεί στο Covid free app.

Στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτοτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης και θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα διευκολύνει την διαδικασία των ελέγχων. Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η 1η χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», είπε.
Μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, όπου ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση.

Τέλος, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications