«ΘΕΛΩ να μείνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ… Να με διαγράψετε από τον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών!»

Προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ..Αγαπητοί συνάδελφοι. Σας παρακαλώ να... με διαγράψετε από τον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών.Τα διαδραματιζόμενα γεγονότα γύρω από την ασθένεια του Covid-19 με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, καθώς δεν με εκφράζουν όλα αυτά που γίνονται στον ιατρικό κόσμο ούτε και η στάση και οι θέσεις του συλλόγου και δεν θέλω πλέον να εργάζομαι ως γιατρός.

Η σιωπηλή τραγωδία και η κατάργηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με την ανοχή του επιστημονικού κόσμου που καθοδηγείται από την πολιτική με βρίσκει εντελώς αντίθετο.

Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων που εσείς φιμώνετε και δεν δέχομαι τον διωγμό την συναδέλφων που εσείς κάνετε. Σύμφωνα με τον Κώδικα της Νυρεμβέργης που περιλαμβάνει ένα σύνολο αρχών και κανόνων ηθικής ιατρικής δεοντολογίας αναγνωρίζεται ρητά ως πρώτος κανόνας ότι «η εθελοντική ενημερωμένη συναίνεση του ανθρώπινου υποκειμένου είναι απολύτως ουσιώδης», που έχει γίνει σήμερα παγκοσμίως αποδεκτός και έχει ενσωματωθεί και στο άρθρο 7 του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και έχει κυρωθεί από την Ελληνική Πολιτεία με τον νόμο 2462/1997, σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 28 παρ. 1 του Συντάγματος και έχει αποκτήσει υπερνομοθετική ισχύ.

Είμαι υπέρ της άσκησης του Ιατρικού λειτουργήματος και του όρκου του Ιπποκράτη που εσείς καταπατήσατε και δεν συμφωνώ με τους διωγμούς των ιατρών που έχετε επιβάλλει και της τρομοκρατίας που ασκείται στους συναδέλφους και στην κοινωνία.

Είμαι υπέρ της ελεύθερης επιλογής του ατόμου και όχι της φασιστικής υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων με τις οποίες εσείς συνταχθήκατε. Για να διενεργηθεί ιατρική πράξη οιουδήποτε είδους (διαγνωστική, προληπτική ή θεραπευτική), το ενδιαφερόμενο πρόσωπο θα πρέπει να είναι ελεύθερο να συναινέσει στην επίμαχη ιατρική πράξη ή αντιθέτως να την αρνηθεί, εφόσον προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωσή του. Πρόκειται για την θεμελιώδη αρχή του Διεθνούς Δικαίου και της Ιατρικής Δεοντολογίας «ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς» (informed consent)

Είμαι υπέρ της διαφάνειας και της ηθικής δεοντολογίας και δεν συμφωνώ με την απόκρυψη των δεδομένων με τα ψεύδη που δημοσιεύονται από τους ειδικούς, καθώς και της μη εφαρμογής της κίτρινης κάρτας.Είμαι υπέρ της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δεν συμφωνώ με την καταρράκωσή της που αδιαμαρτύρητα γίνεται σήμερα.

Είμαι υπέρ της επιστήμης και δεν θέλω αυτή να εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντα πολιτικά-οικονομικά και άλλα. Η ιατρική επιστήμη έχει μετατραπεί από επιστήμη βασισμένη σε αποδείξεις (evidence-based medicine) σε επιστήμη βασισμένη στο χρήμα (money-based medicine)
Θέλω να είμαστε υπόδειγμα για τα παιδιά μας και όχι να ντρεπόμαστε που είμαστε γιατροί.

Διαγράψτε με σας παρακαλώ.
Θέλω να μείνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Με εκτίμηση
Βαγγέλης Κουρούκλης
Προς: ΜΜΕ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications