Αμερικανός Γερουσιαστής προς Μπάιντεν: «Να χτυπήσουμε την Ρωσία απροειδοποίητα με πυρηνικά»!

Μόσχα: «Ανεύθυνος και απληροφόρητος - Αν γίνει πυρηνικός πόλεμος θα καταστραφούμε όλοι»

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρότζερ Γουίκερ ζήτησε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός προληπτικού πυρηνικού χτυπήματος κατά της Ρωσίας σε περίπτωση αύξησης της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία!

Ανέφερε χαρακτηριστικά:«Δεν αποκλείουμε την πρώτη χρήση πυρηνικών όπλων».Η ρωσική διπλωματική αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασε τις εξωφρενικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία όπως αναφέρει το defencenet.ru

«Τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Συμβουλεύουμε όλους τους απληροφόρητους να πάρουν και να διαβάσουν προσεκτικά την κοινή δήλωση των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της 16ης Ιουνίου 2021.

Αυτό το έγγραφο επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο χωρών στην αρχή ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί…», ανέφερε η πρεσβεία σε δήλωση στο Facebook.

Ρώσοι διπλωμάτες τόνισαν ότι ένας πολιτικός που εργάζεται στο νομοθετικό σώμα «δεν αρμόζει να αστειεύεται με τα πυρηνικά όπλα».

Τους τελευταίους μήνες, δυτικά μέσα ενημέρωσης και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν με κάθε τρόπο διαδώσει ότι η Ρωσία φέρεται να προετοιμάζει μια εισβολή στην Ουκρανία, μεταφέροντας τα στρατεύματά της στα σύνορα.

Φυσικά όλο αυτό γίνεται σε συνδυασμό με συνεχείς προκλητικές ενέργειες από ΝΑΤΟ και Κίεβο, είτε στο επίπεδο δηλώσεων για κατάληψη της Κριμαίας και του Ντόνμπας, είτε σε πρακτικό επίπεδο με ξαφνικές επιθέσεις κατά των ρωσόφωνων στο Ντόνμπας.

Αμέσως μετά τις επιθέσεις των Ουκρανών, μόλις οι ρωσόφωνοι επιχειρήσουν να απαντήσουν, τότε τα δυτικά ΜΜΕ μιλούν για ρωσική «επιθετικότητα».

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ στην ουσία έχει φτάσει στα ρωσικά σύνορα αλλά κατηγορεί την Ρωσία για επιθετική συμπεριφορά! Η δήλωση του Αμερικανού Γερουσιαστή εκτός του ότι αποδεικνύει πως επικίνδυνοι άνθρωποι βρίσκονται σε υψηλές θέσεις (με τα πυρηνικά δεν λες ούτε ανέκδοτα), δείχνει επίσης και άγνοια ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη και θα διαθέτει αρκετές δυνάμεις για να απαντήσει ακόμα και μετά από ένα πισώπλατο πρώτο πυρηνικό πλήγμα.

Οι δυνάμεις αυτές θα είναι αρκετές για να καταστρέψουν και τις ΗΠΑ. Προφανώς ο Γερουσιαστής το αγνοεί αυτό ή θεωρεί ότι η αμερικανική ραδιενέργεια είναι «καλύτερη και πιο θανατηφόρα» από την ρωσική.

Όπως σχολίασε πολλές φορές ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ για την κατάσταση, «η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά την κρίση της - αυτό δεν απειλεί κανέναν και δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν».

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα ρωσικά σύνορα, δημιουργώντας άμεση απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, καταδικάζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για κακόβουλη προπαγάνδα.

Κατά τις διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, περιέγραψε τις «κόκκινες γραμμές» και σημείωσε ότι η Ρωσία χρειάζεται εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα κινηθεί προς τα ανατολικά. Ο Πούτιν σημείωσε ότι αν αναπτυχθούν οπλικά συστήματα μακρού πλήγματος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η Μόσχα θα αναγκαζόταν να λάβει παρόμοιες αποφάσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα θα τεθούν στο «στόχαστρο» Ουκρανία, βαλτικές χώρες και Πολωνία, αλλά θα υπάρξει και αναβίωση του σχεδίου για δημιουργία ρωσικών βάσεων σε φιλικές προς την Μόσχα χώρες στην Λατινική Αμερική.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications