Παραδοχή από BioNTech: Το εμβόλιο δεν προστατεύει μετά τον 6ο μήνα - Για αυτό πρέπει να κάνετε την τρίτη δόση!

Μπορεί το πρόγραμμα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού να βρίσκεται σε εξέλιξη η εταιρεία παρασκευής του εμβολίου mRNA BioNTech η οποία σε συνεργασία με την Pfizer προσφέρουν το εμβόλιο BNT162b2 αναφέρει τώρα η κρίσιμη ένεση δεν είναι οι δύο πρώτε που έγιναν αλλά η τρίτη…

Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, μίλησε στην εφημερίδα «Bild» για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού, εξηγώντας για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντική, κάτι που βέβαια «ξέχασαν» να πουν όταν ο πληθυσμός έκανε τις δύο πρώτες.

«Περίπου από τον έβδομο μήνα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του COVID μπορούμε να νοσήσουμε από κορωνοϊό», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου έρχεται να καλύψει το κενό και μάλιστα είναι αποτελεσματική κατά της μετάλλαξης «Δέλτα».

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, έρχονται την ώρα που ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer, με τον οποίο συνεργάζεται για την παρασκευή εμβολίου κατά του COVID-19, ανακοίνωσε ότι έχει έτοιμο το χάπι κατά του κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα των κλινικών δοκιμών, ο διευθυντής της BioNTech υποστήριξε πως, όταν κάποιος μολυνθεί από κορωνοϊό και είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν θα νοσήσει σοβαρά, αλλά κατά τα άλλα η τρίτη δόση είναι η σημαντική.

«Επιπλέον», τόνισε ο Σαχίν, «διαθέτουμε δεδομένα μελέτης που δείχνουν ότι μία αναμνηστική δόση αποκαθιστά την προστασία του εμβολιασμού (μετά την πάροδο των έξι μηνών από την δεύτερη δόση. Κι αυτό ισχύει και για την μετάλλαξη του ιού «Δέλτα».

Αυτό που δεν έχουν πει ακόμη βέβαια είναι τι θα γίνει μετά τους έξι μήνες της «αναμνηστικής» δόσης. Θα χρειαστεί και τέταρτη αναμνηστική της αναμνηστικής;

Για το λόγο αυτό, όπως λέει, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να κάνουν επειγόντως την αναμνηστική δόση, έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στη χώρα όπου εδρεύει η BioNTech, οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών με κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch» (RKI), περίπου τα τρία τέταρτα (74%) των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications