Βασιλακόπουλος: «Υποχρεωτικό το εμβόλιο ειδικά για τους άνω των 60 και rapid test στα σούπερ μάρκετ» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» μίλησε ο καθ. πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα και να αυξηθεί με κάποιο τρόπο το ποσοστό εμβολιασμού. Έχω πει πολλές φορές να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών».

Ο ίδιος φάνηκε να συμφωνεί με το μέτρο των υποχρεωτικών rapid test ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων, μέτρο που αποτελεί “κόκκινο πανί” για την κυβέρνηση:

«Οποιοδήποτε μέτρο μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το αρνητικό rapid test μια εποχή με μεγάλη έξαρση, δε μας εξασφαλίζει ότι κάποιος δε μεταδίδει. Δεν μπορούμε να εξισώσουμε το τεστ με το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Η επιστήμη είναι κάτι δυναμικό, συνεχώς από τη μελέτη μαθαίνουμε καινούργια πράγματα. Ο εμβολιασμένος είναι πλήρως προστατευμένος για 4 μήνες, και μετά η προστασία από το εμβόλιο μειώνεται, και για αυτό πρέπει να κάνει την επαναληπτική δόση. Πρέπει η 3η δόση να ανοίξει, για να μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε μετά τους 4 μήνες», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

Δείτε από το 10ο λεπτό του αποσπάσματος:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications