Στο «κόκκινο» η Ιρλανδία με 88,63% πλήρως εμβολιασμένους! - Στην Ελλάδα τσακώνονται για τα λεφτά λίστας Πέτσα και SMS!

Περίεργες καταστάσεις εξελίσσονται παγκοσμίως σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας: Ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση ετοιμάζεται για «σαφάρι ανεμβολίαστων», με το κλείσιμο, μερικό ή ολικό, των 2/3 της χώρας (την Τετάρτη οι ανακοινώσεις) και έκλεισε νέο χρυσοφόρο για κάποιες εταιρείες «ημετέρων», deal για αποστολή μηνυμάτων υπέρ του εμβολιασμού, η Ιρλανδία πρώτη σε εμβόλια στην ΕΕ, πλήττεται από ένα πρωτοφανές «κύμα» Covid-19!

Έτσι λοιπόν, ενώ το 91,11% του πληθυσμού της Ιρλανδίας (λιγότερο από μισός της Ελλάδας ο πληθυσμός της) άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά και το 88,63% είναι «πλήρως εμβολιασμένο» η Ιρλανδία αυτή την στιγμή παρουσιάζει τον υψηλότερο αριθμό ασθενών σε νοσοκομεία με Covid-19 με 513 ασθενείς αριθμοί που δεν έχουν καταγραφεί από το τέλος του διαβόητου τρίτου κύματος τον περασμένο χειμώνα, ενώ 101 από αυτούς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τους Irish Times, η Δρ. Anne Moore, η οποία είναι ειδικός εμβολίων στο UCC, δήλωσε ότι «Τα κρούσματα θα αυξάνονταν μέχρι να υπάρξει ένα «εμβόλιο αποκλεισμού της μετάδοσης καθώς οποιαδήποτε προστασία από τη μετάδοση με τα τρέχοντα εμβόλια που προσφέρονται δεν ισχύει και θα δούμε τεράστια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων».

Μάλιστα οι υψηλότερες αυξήσεις των κρουσμάτων προέρχονται από μια πόλη της Ιρλανδίας που έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων κατοίκων! Συγκεκριμένα μια νότια εκλογική περιοχή έχει 1.486 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού σε 14 ημέρες, τριπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο που ανέρχεται σε 493 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα!

Η παρακείμενη εκλογική περιοχή Tramore-Waterford City West σε διάστημα 14 ημερών έχει 1.121 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία που δημοσιεύονται από το Κέντρο Εποπτείας Προστασίας Υγείας.

Το Waterford έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα με το 99,7% ενηλίκων άνω των 18 ετών (όπως καταγράφηκαν στην τελευταία απογραφή) να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η πόλη είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid-19 στην Ιρλανδία και πλέον εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα.

Δηλαδή σε μια πόλη με εμβολιασμένο το 99,7% του πληθυσμού - πλην των πολύ μικρών παιδιών - καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων και πλέον απειλούνται οι ελάχιστοι ανεμβολίαστοι!

Στην Ελλάδα τσακώνονται για την «χρυσοφόρα» σύμβαση των SMS στους ανεμβολίαστους: Χθες είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση ξεκινά αύριο Δευτέρα μια καμπάνια ενημέρωσης μέσω της αποστολής SMS σε ανεμβολίαστους για τη σημασία του εμβολιασμού σε περιοχές που οι εμβολιασμοί είναι κάτω από 50%.

Τα μηνύματα θα αποστέλλονταν καθημερινά μέσω χρήσης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών οποίων παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (πιο παράνομο... πεθαίνεις, αλλά οι αποφάσεις των κυβερνήσεων, όπως και των δικαστηρίων, στα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι πάντα «νόμιμες»).

Κάπου εδώ αρχίζουν οι ενδοκυβερνητικές γκρίνιες: Ο σύμβουλος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον Covid-19 έθεσε ζήτημα κυβερνητικής ανεπάρκειας, εκτός από την αντίθεσή του στα SMS, διαλύντας τελείως το κυβερνητικό αφήγημα για succes story στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λείπει το SMS από τους ανεμβολίαστους; Τόσο καιρό με τον βομβαρδισμό από καμπάνιες ενημέρωσης, δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν; Όποιος την είχε, θα πρέπει να αναθεωρήσει. Να δούμε τι δεν πήγε καλά με τους εμβολιασμούς στη βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στη χώρα μας. Δεν έχουμε πετύχει ικανοποιητικά ποσοστά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο νέος Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες πως θα υπάρξει και νέα καμπάνια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πόσα θα πληρωθούν στα SMA θα μας πουν;

Πάνω από 70 εκατ. ευρώ έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμ΄γς σε διαδοχικές καμπάνιες στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα, δημιουργώντας τεράστια ερωτήματα για το ποιοι «έφαγαν» τα ποσά αυτά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications