Oμολογία Θ.Βασιλακόπουλου: Βαφτίσαμε κλίνες ΜΕΘ ενώ δεν ήταν και αυξήθηκαν οι θάνατοι!

Μια ανατριχιαστική δήλωση έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος στην προσπάθεια του να κατηγορήσει τους ανεμβολίαστους και να υπερασπιστεί την κυβέρνηση.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος ομολόγησε ότι δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία εκ των ενόντων κλίνες που ονομάστηκαν ΜΕΘ ενώ δεν πληρούσαν τις πραγματικές προδιαγραφές και γι' αυτό τον λόγο αυξήθηκαν οι θάνατοι! Ναι, είπε κάτι τέτοιο και ακόμη δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας για να ερευνήσει το τί ισχύει.

Μάλιστα έδωσε ως παράδειγμα το νοσοκομείο Λαϊκό και αποκάλυψε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δημιουργήθηκαν στην κλινική covid πέντε κλίνες που ονομάστηκαν ΜΕΘ ενώ δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας, υπήρχε μόνο οξυγόνο.

Όπως εξήγησε χρειαζόντουσαν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. «Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, είχαμε πολύ πολύ μέτρια αποτελέσματα με επιεικείς χαρακτηρισμούς», επεσήμανε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Το να παίρνουμε από το χειρουργείο κλίνες και να τις κάνουμε ΜΕΘ δεν θα πετύχουμε τα στάνταρ θνητότητας, εξήγησε καθώς «δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό» (όμως ο ίδιος ήταν υπέρ του να βγουν σε αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί).

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας προέβη σε αυτή την αποκάλυψη όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι ενώ το νοσοκομείο Λαϊκό δεν έχει κανένα διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ παραμένουν κλειστές αυτές οι πέντε κλίνες.

«Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος (σ.σ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα και δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Ζητήστε τα επίσημα στοιχεία πόσοι βγήκαν από αυτό το τμήμα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επεσήμανε ότι το ίδιο ισχύει και για άλλα νοσοκομεία της χώρας όπου λόγω του προηγούμενου σφοδρού κύματος δημιουργήθηκαν εκ των ενόντων κλίνες ΜΕΘ χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές σε υποδομές αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε -μάλλον άθελα του- όλους αυτούς που ο ίδιος χαρακτήριζε ως «αρνητές», καθώς ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι στις ΜΕΘ στην Ελλάδα τα ποσοστά θνητότητας είναι πάρα πολύ υψηλά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications