Εξέγερση στην Αυστρία: Προειδοποιούν για «ένοπλο ξεσηκωμό» με επιστολές στα ΜΜΕ

Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για το σύνολο του πληθυσμού, κάτι που έχει οδηγήσει στα άκρα πολλούς πολίτες, οι οποίοι μάλιστα με επιστολές τους στα ΜΜΕ προειδοποιούν για «ένοπλο ξεσηκωμό».

Συγκεκριμένα, χθες στα γραφεία πολλών αυστριακών ΜΜΕ έφθασαν ηλεκτρονικά μηνύματα που καλούσαν σε «ένοπλη αντίσταση ενάντια στην τρέλα του κορωνοϊού». Ο αποστολέας έκανε λόγο για «ελευθερία ή θάνατο» και απαιτούσε να μη γίνει lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός. «Οι ελεύθεροι άνθρωποι θα βάλουν τέρμα στη δικτατορία του κορωνοϊού» ανέφερε ο συντάκτης της επιστολής, στην οποία περιλαμβάνονταν ακόμη απειλές κατά της ζωής του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και του υπουργού Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν και φωτογραφίες όπλων. Η έρευνα για τον αποστολέα είναι σε εξέλιξη.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν το Σάββατο στη Βιέννη
Περισσότερα από 38.000 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Βιέννης κατά του γενικού lockdown που επανέρχεται από τη Δευτέρα και της επικείμενης γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού.

Ο Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε χθες συγγνώμη από το 65% των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάνοντας λόγο για επί της ουσίας «υποχρέωση ανθρωπιάς».

Στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν δέκα συλλήψεις, ενώ κατατέθηκαν και τουλάχιστον άλλες τόσες μηνύσεις, στη βάση του νόμου περί απαγόρευσης (της χρήσης ναζιστικών συμβόλων αλλα των κομμουνιστικών ). Πολλοί διαδηλωτές έφεραν στα ρούχα τους κίτρινο αστέρι, με την επιγραφή «ανεμβολίαστος» και κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με τις φράσεις «Έτσι ξεκίνησε το 1938» και «Σάλενμπεργκ=Μένγκελε». Στη διαδήλωση μοιράστηκαν ακόμη λίστες με «ανεπιθύμητους» δημοσιογράφους.

«Όταν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης – η οποία συνδιοργανώνεται από κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο (ενν. FPÖ) – και αστυνομικοί δέχονται επίθεση ενώ διαπράττονται εγκληματικές πράξεις βάσει του νόμου περί απαγόρευσης, αυτό είναι απαράδεκτο. Η προσπάθεια ταύτισης των διαδηλωτών με τα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος είναι όχι μόνο κακόγουστη, αλλά υποτιμά τα εγκλήματα των ναζί και προσβάλλει τα εκατομμύρια των θυμάτων της ναζιστικής δικτατορίας και τους συγγενείς τους» , δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Nεχάμερ, μιλώντας στην εφημερίδα Der Standard (τα κλασικά απο την μια οι συμμορίτες που λενε για ναζι φασίστες όσους δεν υποτασονταί και απο την αλλή οι βλάκες που έχουν κάνει δεδομένη την ψεύτικη ιστορία των συμμοριτών και λένε αυτές τις ηλιθιότητες αντί για τις θυριωδες των κομμουνιστών, τα ίδια και στο Ελλαδιστάν!).

Το Σάββατο «θα παραλύσουμε την πόλη», ήταν το σύνθημα – πρόσκληση οργανώσεων. «Σε συνεργασία με διάφορα κινήματα, για την ελευθερία», αναφερόταν στο κάλεσμα του FPÖ.

Στην καμπάνια κινητοποίησης των πολιτών συμμετείχε ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος, Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς έχει προσβληθεί από κορωνοϊό: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα εν ψυχρώ στη δικτατορία», δήλωσε και χαρακτήρισε αντισυνταγματική την υποχρέωση εμβολιασμού. Στις διαδηλώσεις είχε προαναγγείλει ότι θα λάβει μέρος ο πρώην αρχηγός του FPÖ και πρώην Αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ως «ανήσυχος πολίτης».

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων το νεοσύσταστο σκεπτικιστικό απέναντι στα εμβόλια κόμμα MFG.

Μεταξύ των μηνυμάτων που διαδίδονταν τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν και οι «σοβαρές» προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο ακούσιου «εμβολιασμού» των διαδηλωτών από τα ελικόπτερα της αστυνομίας, ακόμη και για βίαιο εμβολιασμό στα πόδια, από κρατικούς υπαλλήλους οι οποίοι κρύβονται κάτω από τα καλύμματα φρεατίων στον δρόμο.

Στο μεταξύ η αυστριακή κυβέρνηση προετοιμάζεται για την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους, το αργότερο από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, θα προβλέπονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση, για τα άτομα τα οποία για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και για τις εγκύους. Ειδικά για τους αναρρώσαντες, αναμένεται να προσδιοριστεί ακριβώς το διάστημα απαλλαγής τους από την υποχρέωση εμβολιασμού. Σύμφωνα πάντως με το προσχέδιο του Νόμου, το οποίο επικαλείται η Standard, ο αναγκαστικός εμβολιασμός αποκλείεται.

Ασαφές παραμένει από ποια ηλικία θα ισχύει η νέα πρόνοια, καθώς στην Αυστρία εμβολιάζονται ήδη και τα παιδιά, στο πλαίσιο της διαδικασίας «off label», όπως και το εάν η νέα νομοθεσία θα αφορά αποκλειστικά άτομα με αυστριακή υπηκοότητα ή όλους όσοι βρίσκονται στη χώρα, κάτι που θα είχε επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Ο κ. Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι ενδεχόμενες παραβάσεις θα συνιστούν διοικητικό αδίκημα. Στα επαγγέλματα Υγείας συζητείται πρόστιμο ύψους 3600 ευρώ ή ποινές στέρησης της ελευθερίας για τέσσερις εβδομάδες. Αντίστοιχα, όσοι δεν κάνουν ενισχυτικό εμβολιασμό, θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο έως και 1450 ευρώ.

Το εγχείρημα ωστόσο χαρακτηρίζεται «τιτάνιο» από αναλυτές και ΜΜΕ, καθώς, προκειμένου η πολιτεία να γνωρίζει ποιος παραβιάζει τον Νόμο, πρέπει προηγουμένως να γνωρίζει ποιος δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί. Μία από τις λύσεις που συζητούνται είναι η ενημέρωση όλων όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί με επιστολή, στην οποία θα τίθεται χρονική προθεσμία για να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα υφίστανται τις συνέπειες. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να απαγορευτεί στους εργοδότες να απασχολούν ανεμβολίαστα άτομα.

Post A Comment:

1 comment

Unknownείπε...

ο ευλογημενος ηγετης απο αυτα τα μερη ηταν...τιποτα δεν ειναι τυχαιο,ευχομαι δυναμη σε αυτους τους ανθρωπους!!!
ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications