Ο Εξαδάχτυλος ζητά περιορισμό των ανεμβολίαστων για το... καλό τους- «Κουβέντα» για όσους εμβολιάστηκαν πριν 6 μήνες

Σαφές μήνυμα υπέρ των νέων μέτρων κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, έστειλε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μάλιστα αυτό θα γίνει για το... καλό τους.

Μάλιστα μίλησε και με αριθμούς για τους διασωληνωμένους αλλά δεν είπε ότι με βάσει τα νέα στοιχεία ότι 5-6 μήνες μετά την δεύτερη δόση ουσιαστικά δεν είναι εμβολιασμένοι όπως το πρωί δήλωσε ο Ευάγγελος Τέρπος, Καθηγητής Αιματολογίας στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο καθηγητής παρέθεσε τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας για το επίπεδο προστασίας που έχουν όσοι εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις, συγκριτικά μάλιστα με την πάροδο του χρόνου.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, μετά το εξάμηνο, οι μισοί σχεδόν έχουν χαμηλή προστασία έναντι του ιού της Ουχάν και ακόμα μικρότερη, ελάχιστη έναντι της μετάλλαξης Δέλτα!

Ο καθηγητής είπε συγκεκριμένα ότι η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο έναντι της μεταλλάξεις Δέλτα, είναι μισή από την αντίστοιχη που προσφέρει έναντι του αρχικού στελέχους της Ουχάν!

Η πλέον συγκλονιστική αναφορά του καθηγητή όμως αφορούσε την φυσική ανοσία για όσους έχουν ήδη νοσήσει. Ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος! Όσοι έχουν ήδη νοσήσει από κορονοϊό και έχουν θεραπευτεί, κάνοντας μία δόση του εμβολίου, έχουν απόλυτη ανοσία απέναντι και στα δύο στελέχη του κορονοϊού!

«Θα πρέπει να κοιτάμε τους αριθμούς τους σκληρούς, τους διασωληνωμένους. Όχι τόσο τα κρούσματα. Γιατί αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε μεν πολλά κρούσματα αλλά δε θα είχαμε επιπτώσεις» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Alpha ο Α.Εξαδάχτυλος αλλά τα είπε λίγο...μισά.

Και εξήγησε: «Με βάση τους διασωληνωμένους τους σημερινούς, από 100 χιλιάδες εμβολιασμένους προκύπτει ένας διασωληνωμένος και προκύπτει ένας διασωληνωμένος για κάθε 9.000 ανεμβολίαστους».

Καταλήγοντας, ο κύριος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, εκείνο που είναι το ορθολογικό να πράξουμε, είναι να φροντίσουμε να μην εκτίθενται αυτοί που είναι πιο εκτεθειμένοι. Πρακτικά, ο πληθυσμός που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι οι ανεμβολίαστοι και εκεί θα πρέπει να υπάρξουν όποια μέτρα υπάρξουν».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications