«Πανδημία» παραιτήσεων στους απογραφείς! Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για τους χαμηλούς μισθούς

«Τους υποσχέθηκαν 1.200 ευρώ τον μήνα όμως τα χρήματα δεν είναι τόσα»

Ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται οι απογραφείς στους οποίους η κυβέρνηση υποσχέθηκε υψηλούς μισθούς και τελικά βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Η διαδικασία της απογραφής φέρεται να γίνεται μετ’εμποδίων καθώς, όσοι επιλέχθηκαν να εργαστούν στην απογραφή, εκτός από τον χαμηλό μισθό, είναι αντιμέτωποι και τις αντιδράσεις των πολιτών οι οποίοι αρνούνται να απογραφούν. Πολλοί από τους απογραφείς έρχονται αντιμέτωποι με ακραίες απόψεις όπως για παράδειγμα ότι η απογραφή γίνεται για να ξέρει η κυβέρνηση ποιοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι ανεμβολίαστοι, αλλά και άλλα διάφορα σενάρια…

Τρανταχτό είναι το παράδειγμα στην Πάτρα όπου από τους 700 απογραφείς, οι 500 παραιτήθηκαν και χρειάστηκε τελικά να αντικατασταθούν. Μιλώντας για όσα συμβαίνουν στην Αχαΐα, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής, Νίκος Μουρτζούχος δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι οι αντιδράσεις του κόσμου που επιμένει να μην δέχεται την απογραφή αλλά και οι χαμηλοί μισθοί των απογραφέων, οδήγησαν στην παραίτησή τους.

«Από 700 απογραφείς που χρειαζόμαστε για την περιοχή, έχουμε αντικαταστήσει σχεδόν τους 500. Δηλαδή έχουν χρησιμοποιηθεί άτομα για σχεδόν δύο απογραφές. Οι παραιτήσεις δημιουργούν πρόβλημα χρόνου καθώς χρειάζονται νέες εκπαιδεύσεις αλλά και γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι» υποστήριξε ο κ. Μουρτζούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο συμβαίνει για δύο λόγους: «Αφενός οι αντιδράσεις των πολιτών και αφετέρου ότι οι απογραφείς είχαν παρακινηθεί από τα ΜΜΕ πως θα είχαν πολύ υψηλές αποδοχές που θα έφταναν τα 1.200 ευρώ τον μήνα, όμως η δουλειά δεν είναι απλή και τα χρήματα δεν είναι τόσα».

Την ίδια ώρα, άλλος ένας παράγοντας που καθυστερεί την απογραφή είναι ότι οι απογραφείς μπορεί να μην μοιράσουν σωστά τους φακέλους στα σπίτια. Επιπλέον, πολλοί είναι οι πολίτες που χάνουν τον κωδικό ο οποίος εστάλη ταχυδρομικώς, είτε δεν συμπληρώνουν σωστά τα στοιχεία στο gov.gr.

Ωστόσο, ο κ. Μουρτζούχος εμφανίζεται αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας: «Παρά τα προβλήματα, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το επόμενο διάστημα και είμαι αισιόδοξος πως η διαδικασία θα τρέξει όπως πρέπει. Ήδη στην Αχαΐα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία περίπου 15.000 κατοικίες. Ο κόσμος μπαίνει στο σύστημα και έχει ξεκινήσει να απογράφεται δηλαδή. Άλλωστε, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το κλειδί από τη μεριά μας είναι να διαμοιράσουν οι απογραφείς τον ειδικό με τον σωστό τρόπο, καθώς έτσι θα είναι απλό για τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και δεν θα χρειάζεται να μας καλούν στο τηλέφωνο για διευκρινίσεις» υποστήριξε.

Toν αληθινό σκοπό που γίνεται όλο αυτό δεν έχουν αναφέρει, ειναι σαν ο Τσοπάνης να μετράει τα πρόβατα του και πως μένουν αυτά ώστε να δει αν πρέπει να κουβαλήσει και άλλους λαθρο, γιατί δεν φτάνει η εφορία που εντελώς μαγικά ειναι ανεξαρτητη αρχή και σε ποιους ανήκει δεν λένε, μπορεί να ανήκει και στους εξωγήινους που ζουν πλανήτη Μπάφομετ στον αστερισμό του Δράκου, δεν έχει σημασία. (ανεξαρτητη αρχή κλασικός τίτλος σε ότι ανήκει στους ιουδαίους συμμορίτες) ορδές υπηρετήσουν τους συγκεκριμένους χωρίς να το ξέρουν, ουτε καν ξερουν τι ακριβως ειναι, το Matrix δεν ειναι τίποτα σε αυτο που γίνεται στην πραγματικότητα ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications