«Μπλόκο στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό»! Τιμωρητική πρόταση «ειδικού»

Πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με τα νέα μέτρα…ελευθερίας για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινώσει το αρμόδιο Υπουργείο.Υπέρ των μέτρων αυτών -“κίνητρα” τα ονομάζουν οι “ειδικοί”- είναι ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο ίδιος παρέθεσε τα παρακάτω πολύ σημαντικά:

«Το μέτρο είναι σωστό, υπό την έννοια ότι οι εμβολιασμένοι και δύσκολα μεταδίδουν και δύσκολα μολύνονται και έχουν γενικώς χαμηλό δείκτη συμμετοχής στην πανδημία. Οπότε είναι ένα μέτρο λογικό. Το θέμα είναι, πώς θα εφαρμοστεί και πόσο εύκολο είναι να εφαρμοστεί».

Κρατά όμως τις επιφυλάξεις του για το θέμα της εστίασης.

Συνέστησε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το προσωπικό να είναι ανεμβολίαστο, ειδικά από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την ελεύθερη κινητικότητα των εμβολιασμένων:

«Αυτό σημαίνει πως και η εστίαση θα πρέπει να λειτουργήσει μόνο με εργαζόμενους εμβολιασμένους. Πώς θα γίνει αυτό, όταν η εστίαση το 30% με 40% των εργαζομένων είναι ανεμβολίαστοι;», αναρωτιέται ο Καθηγητής Τζανάκης.

Ωστόσο ο ίδιος δεν έμεινε εκεί.

Πρόβαλε το θέμα των μετακινήσεων και πρότεινε πως στις “κόκκινες περιοχές”, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα ταξίδια από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους!!!

Πρόκειται για μία πρόταση που ακούσαμε και τους περασμένους μήνες, ωστόσο όμως δεν «περπάτησε».

«Στη Θεσσαλονίκη και στις “κόκκινες περιοχές” στη βόρεια Ελλάδα καλό θα ήταν να περιοριστούν οι διανομαρχιακές μετακινήσεις. Αν μπορούσε να γίνει αυτό, θα ήταν καλό. Ιδιαίτερα οι μετακινήσεις, από επιβαρυμένους νομούς προς τους νομούς με χαμηλό ιικό φορτίο. Και αν θα μπορούσε αυτό να εφαρμοστεί να απαγορεύονται μόνο στους ανεμβολίαστους, αυτό θα ήταν καλό. Οι εμβολιασμένοι να μπορούν να περνάνε».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications