Γεωργιάδης: Θα σας βάλουμε σε lockdown και δεν θα σας δώσουμε επίδομα! - Κατηγόρησε ξανά τους ανεμβολίαστους

Σε lockdown βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις της χώρας, μια απόφαση που αποτελεί τελειωτικό «χτύπημα» για τα μαγαζιά της εστίασης.

Όμως η κυβέρνηση δεν μένει εκεί, καθώς ναι μεν πήρε μια απόφαση που πλήττει οικονομικά επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αλλά από την άλλη δεν θα δώσει κάποιο επίδομα στους εργαζόμενους που ίσως χάσουν τη δουλειά τους λόγο του lockdown.

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το απέκλεισε λέγοντας πως «η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών». Έσπευσε δε να συμπληρώσει ότι «την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, την έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν».

Σε ότι αφορά τις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βούληση είναι να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα και αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για αυτό από τον κ. Πλεύρη. Έσπευσε όμως να παρατηρήσει ότι λυπάται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τους θανάτους στη χώρα μας από επιπλοκές του κορωνοϊού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ότι τον τελευταίο καιρό τα ποσοστά είναι όντως αυξημένα κι αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας που κυμαίνεται περίπου στο 65%, ενώ για παράδειγμα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης ξεπερνάει το 90%. Φυσικά δεν ανέφερε για μια ακόμη φορά την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, ούτε σκέφτηκε να συγκρίνει την Ελλάδα με χώρες που έχουν παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού, ούτε είδε τι γίνεται στην Σουηδία η οποία ποτέ δεν μπήκε σε lockdown.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications