EudraVigilance: 27.247 θάνατοι μετά από εμβολιασμό - Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι είναι ασφαλές»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης αποθέωσε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς υποστήριξε ότι είναι «αποτελεσματικό και ασφαλές».

«Δεν είναι νέο το εμβόλιο. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές», είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει αποδειχθεί ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν, αλλά και νοσούν σοβαρά (σε μικρότερο μεν βαθμό από τους ανεμβολίαστους) κάτι που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα του σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που υπόσχονταν οι εταιρείες προ λίγων μηνών.

Όσον αφορά την ασφάλεια... προσφάτως η EudraVigilance έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις παρενέργειες και τους θανάτους που έχουν σημειωθεί μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 27.247 θάνατοι και 2.563.768 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.222.818.

Από εκεί και πέρα ο Θ.Ζαούτης είπε ότι «ο εμβολιασμός είναι το “όπλο” που έχουμε απέναντι στην πανδημία», επισημαίνοντας πως το 90% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε ερώτηση για τα μέτρα προστασίας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν θα έπρεπε να κάνουμε τη συζήτηση για τα μέτρα» αν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Σχολίασε πως όσο περισσότεροι νέοι νοσούν, θα υπάρχουν αναλογικά σοβαρά κρούσματα με νοσηλείες και απώλεια ζωών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications