Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί αλλά και οι 2 γύφτοι της συμπλοκής στο Πέραμα

Ελεύθεροι έμειναν απόψε οι επτά αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι Ρομά που είχαν εμπλακεί στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Οι απολογίες των επτά αστυνομικών διήρκησαν σχεδόν 12 ώρες και πλέον αναμένεται η απόφαση για την αντιμετώπιση που θα έχουν.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση μετέβη στο Τζάνειο νοσοκομείο , προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον τραυματισμένο Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται από την Παρασκευή τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Όσο αφορά τον 14χρονο Ρομά, ο οποίος παραδόθηκε και εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications