Σνόουντεν για Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ παριστάνει το θύμα, μην τον πιστεύετε (vid)

Στον απόηχο του πρόσφατου μπλακ άουτ αλλά και των καταγγελιών σε σχέση με τη λειτουργία της πλατφόρμας

Μία αποκαλυπτική ανάρτηση έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν στον απόηχο του πρόσφατου μπλακ άουτ του Facebook και των σημαντικών αποκαλύψεων για τη λειτουργία και τη δράση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον αυτοεξόριστο στη Ρωσία ειδικό ασφαλείας υπολογιστών, η αντίδραση Ζάκερμπεργκ στις κατηγορίες της πρώην product manager στην ομάδα παραπληροφόρησης στο Facebook, Φράνσις Χόγκεν, ότι η εταιρεία βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των χρηστών, ήταν να παρουσιάσει το Facebook ως «θύμα» , ζητώντας από το Κογκρέσο να επιβάλλει περιορισμό στη χρήση του διαδικτύου από εφήβους και υποχρεωτικές διαδικασίες ταυτοποίησης και περιορισμό της ιδιωτικότητας τους. Με ανάρτησή του ο Σνόουντεν επισήμανε:

«Από το 2004, το Facebook ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το νόμο ή “κοινωνικά μεγέθη”. Μην την πατήσετε. Ο Ζούκερμπεργκ προτείνει δράση του Κογκρέσου τώρα, μόνο επειδή είναι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα θα εξυπηρετήσει -μετρίως θα εμποδίσει το πανίσχυρο Facebook, αλλά θα συντρίψει απολύτως τους ανταγωνιστές του που ξεκινούν τώρα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications