Η επίσημη εκδοχή του περίεργου θανάτου μιας οικογένειας στην Καλιφόρνια εγείρει πολλά ερωτηματικά

Την περασμένη Πέμπτη, ο σερίφης της κομητείας Mariposa, Καλιφόρνια (ΗΠΑ) Jeremy Breeze έδωσε μια συνέντευξη τύπου στην οποία ανακοίνωσε την επίσημη εκδοχή του περίεργου θανάτου μιας οικογένειας με ένα μικρό παιδί και έναν σκύλο, που προκάλεσε σύγχυση σε πολλούς ανθρώπους.

Στις 17 Αυγούστου 2021, τα πτώματα του 45χρονου Jonathan (John) Gerrish , της 30χρονης συζύγου του Ellen Chang , της ενός έτους κόρης τους Miju και του σκύλου τους Oski βρέθηκαν νεκρά σε μονοπάτι πεζοπορίας στο τα βουνά της Καλιφόρνιας .

Δεν βρέθηκαν κοψίματα ή τραύματα από όπλο στα σώματα και η αυτοψία δεν επιβεβαίωσε δηλητηρίαση ή θάνατο από μονοξείδιο του άνθρακα. Επιπλέον, η αυτοψία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την αιτία θανάτου αυτών των ανθρώπων.

Από την αρχή, ο θάνατος της οικογένειας και του σκύλου προκάλεσε πολλά ερωτήματα τόσο από τους ερευνητές όσο και από τους χρήστες του Διαδικτύου, επειδή όλα φαίνονταν πολύ περίεργα και ύποπτα. Άνθρωποι και ζώα βρίσκονταν στο μονοπάτι το ένα δίπλα στο άλλο και όλα έμοιαζαν σαν να πέθαναν την ίδια στιγμή.

Η οικογένεια έκανε μια πεζοπορία το Σαββατοκύριακο σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας κοντά στον ποταμό Merced στο Εθνικό Δάσος της Σιέρα σε μια περιοχή γνωστή ως Φαράγγι του Διαβόλου. Δηλώθηκαν αγνοούμενοι τη Δευτέρα, όταν και οι δύο δεν εμφανίστηκαν στις δουλειές τους. Λίγο μετά την έναρξη της έρευνας, τα πτώματα των ανθρώπων και του σκύλων τους βρέθηκαν μόλις 2,5 χιλιόμετρα μακριά από το όχημά τους.

Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες ότι η αστυνομία απέκλεισε την εκδοχή του θανάτου της οικογένειας από υπερβολική ζέστη ή κεραυνό, καθώς και την εκδοχή αυτοκτονίας. Ωστόσο, μετά ειπώθηκε ότι η επίσημη εκδοχή λέει ότι όλη η οικογένεια (και ο σκύλος) πέθανε από υπερθερμία (υπερθέρμανση) και πιθανή αφυδάτωση (!).

"Είναι σπάνιο στην κομητεία Mariposa", είπε ο σερίφης Jeremy Breeze στους δημοσιογράφους. "Αυτή είναι η πρώτη αιτία θανάτου από υπερθερμία που έχω δει εδώ στα 20 χρόνια υπηρεσίας."

Ως αποδεικτικό στοιχείο, αναφέρεται ότι την ημέρα που βρέθηκαν τα πτώματα, υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία, σχεδόν +40 βαθμούς , και μόνο ένα δοχείο με νερό βρέθηκε στα πράγματα των μελών της οικογένειας. Ειπώθηκε επίσης ότι υπήρχε και ένα μπουκάλι με κάποιο βρεφικό γάλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το νερό μέσα σε αυτά τα μπουκάλια δοκιμάστηκε, αλλά ήταν απαλλαγμένο από τοξίνες και διαπιστώθηκε ότι ήταν καθαρό . Δηλαδή, αυτό το νερό δεν ηταν από το πλησιέστερο ποτάμι ή κάποιο ρέμα, όπως θα ήταν αναμενόμενο αν η οικογένεια υπέφερε πραγματικά από δίψα για κάποιο διάστημα και προσπαθούσε να βρει πηγές νερού στη φύση.

Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν από αυτήν την εκδοχή . Γιατί είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι έχοντας πόσιμο νερό μαζί τους και να είναι πολύ κοντά στο αυτοκίνητο τους (ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να περπατήσει απόσταση 2,5 χιλιομέτρων σε μόλις 30 λεπτά), τρία άτομα διαφορετικών ηλικιών, βάρους και ύψους, καθώς και ο σκύλος τους, μπορεί να πεθάναν σχεδόν ταυτόχρονα από υπερθέρμανση και αφυδάτωση.

Είναι ακόμη πιο δύσκολο να το φανταστεί κανείς, ότι ήταν αρκετά έμπειροι πεζοπόροι και γνώριζαν καλά τους κινδύνους της αφυδάτωσης και άλλων πιθανών προβλημάτων στα βουνά της Καλιφόρνιας.

Και αν ένας απο τους δυο είχε πάθει γιατί δεν καλούσαν την Υπηρεσία Διάσωσης ή την αστυνομία; είχαν μαζί τους smartphone που λειτουργούσαν, πως πεθάναν και τα τρία άτομα ταυτόχρονα και ένας σκύλος;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications