Το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του Facebook: Απώλειες 50 δισ. δολαρίων και χαμένη αξιοπιστία - Τα πιθανά αίτια

Ένας μικρός πανικός επικράτησε χθες το απόγευμα σε αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, καθώς το Facebook, το Instagram και το Whatsapp κατέρρευσαν για περίπου 7 ώρες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του Facebook, ένα μπλακ άουτ που έπληξε αρκετά την αξιοπιστία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Πιθανότερη αιτία για το σχεδόν επτάωρο μπλακ άουτ σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «New York Times» που επικαλούνται ειδικούς στην Κυβερνοασφάλεια, είναι «η εσφαλμένη διαμόρφωση των διακομιστών (servers) του Facebook, η οποία εμπόδισε τους ανθρώπους να συνδεθούν σε διάφορους ιστότοπους, όπως είναι το Instagram και το WhatsApp».

Παρόλα αυτά ήδη υπάρχουν αρκετές θεωρίες πώς κάτι άλλο, πιο «σκοτεινό» συνέβη. Ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το Facebook έπεσε ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις μιας πρώην υπαλλήλου της εταιρείας ονόματι Φράνσις Χόγεκν, ενώ μια θεωρία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες είναι πως την ώρα που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πέσει, εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα χρηστών πωλούνται σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που έχουν λόγο να ενδιαφέρονται

Προς το παρόν, επισημαίνεται ότι η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τους λόγους της αστοχίας, που προκάλεσε χάος στο διαδίκτυο.

Tεράστιες απώλειες για το Facebook

Η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

Οι μετοχές του παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση, με τις απώλειες για τον μεγιστάνα των social media να ξεπερνούν τα 7 δισ. δολάρια, ενώ για την εταιρεία υπολογίζονται – μέχρι στιγμής – στα 50 δισ. δολάρια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications