«Ακροδεξιούς, ρατσιστές, δολοφόνους» αποκάλεσε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ο Σπίρτζης

Την «έκρηξη» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος αποκάλεσε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ «ακροδεξιούς, ρατσιστές, δολοφόνους».

«Με τη συμπεριφορά σας θέλετε να αποκλείσετε την αστυνομία», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ έκανε λόγο για «ντροπιαστική ακρότητα».

«Ακούσαμε ότι ο Έλληνας αστυνομικός είναι ρατσιστής και δολοφόνος. Είπε ο κ. Σπίρτζης ότι η κυβέρνηση έκανε ρουσφέτια και προσέλαβε ακροδεξιούς ρατσιστές που έγιναν δολοφόνοι. Είναι ντροπή σας. Με τη συμπεριφορά σας θέλετε να αποκλείσετε την αστυνομία. Ελπίζω αυτά που λέτε να μην εκφράζουν το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατηγορείτε την εκλεγμένη κυβέρνηση πως προσέλαβε ρατσιστές ακροδεξιούς για να δολοφονήσουν. Αυτό είναι μία ντροπιαστική ακρότητα», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Με αυτά που λέτε καταφέρνετε να αφοπλίζετε την αστυνομία και να έχετε ανθρώπους όπως οι ΔΙΑΣ που στο επόμενο περιστατικό θα κάνουν πίσω για να μην μπλέξουν. Αυτή την αστυνομία θέλετε. Ο αποδέκτης είναι οι λαϊκές συνοικίες και οι άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ασφάλεια. Αυτοί έχουν ανάγκη τον αστυνομικό να τους προστατεύσει. Τι έχετε να πείτε στον άνθρωπο που θα μπουν ληστές στο σπίτι του; Να κάτσει να κοιμηθεί; Είναι γελοιότητα να μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι με τους Ρομά και εμείς με την αστυνομία. Υπάρχει δικαστήριο που θα αποφασίσει», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στάθηκε ακόμη και στο θέμα της πειθαρχικής και ποινικής δίωξης των αστυνομικών ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία απώλεια ενός νέου ανθρώπου και αυτό είναι στενάχωρο και δεν αλλάζει. Τα πραγματικά περιστατικά δεν τα γνωρίζει κανείς. Τα γνωρίζει ο Εισαγγελέας που εξετάζει τα περιστατικά και τις μαρτυρίες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σίγουρα ένας αστυνομικός που είναι στην πρώτη γραμμή ξέρει ότι όταν τραβήξει όπλο μπλέκει και υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούν. Θεωρώ ότι οι επτά αστυνομικοί δεν θα έπαιρναν μία τέτοια απόφαση αν δεν υπήρχε σοβαρότατος λόγος».

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι οι πολίτες θέλουν μία αστυνομία που θα τους προστατεύει χωρίς να φοβάται κανέναν: «Δεν είμαστε δικαστήριο. Το δικαστήριο θα κρίνει. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κανένας αστυνομικός δεν θέλει να μπλέξει. Ξέρουν αυτά τα παιδιά που δίνουν τη μάχη ότι η κοινωνία είναι μαζί τους. Ο Έλληνας πολίτης θέλει ασφάλεια και αστυνομία που θα τον προστατεύει και δεν θα φοβάται κανέναν ΣΥΡΙΖΑ και κανέναν επικριτή της».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε επίσης και την πάγια θέση του- την οποία έχει εκφράσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια- να τοποθετηθούν κάμερες στους αστυνομικούς προκειμένου η κοινή γνώμη να βλέπει τα πραγματικά περιστατικά χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία.

«Το έχω αναφέρει ξανά στο παρελθόν. Το λέω και τώρα. Είναι πάγια θέση μου να τοποθετηθούν άμεσα κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς ούτως ώστε να βλέπουμε ακριβώς τι συμβαίνει σε τέτοια περιστατικά. Αυτό γίνεται και στο εξωτερικό και θέλουμε να γίνει και στην Ελλάδα. Θα είναι ξεκάθαρο τι γίνεται σε κάθε περιστατικό. Είναι κάτι που έχει ανακοινωθεί και προχωράει από την κυβέρνηση».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications