Covid Pass: Εξαναγκάζουν τους επιχειρηματίες εστίασης με πρόστιμα μαμούθ να κάνουν έλεγχο δημοσίων εγγράφων!

Πρόστιμα μαμούθ περιμένουν περιμένουν τους παραβάτες των υγειονομικών μέτρων για την εστίαση και τους κλειστούς χώρους γενικά καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει τόσο την αστυνομία όσο και τους καταστηματάρχες ρόλο φύλαξης της υγειονομικής τάξης!

Έτσι έως και 20.000 ευρώ πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 7 έως 60 ημέρες, προβλέπεται σε περίπτωση παράβασης των μέτρων.!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες οδηγίες, οι αρμόδιοι εργαζόμενοι στην εστίαση πρέπει να ελέγχουν υποχρεωτικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού των -υποψήφιων- πελατών τους, αλλιώς κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις. Υπενθυμίζεται πως ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού (ή νόσησης) είναι υποχρεωτικός σε μπαρ, εστιατόρια και, γενικότερα, σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις εστίασης, κατά την είσοδο και την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους, υποχρεούνται να ελέγχουν: το επιδεικνυόμενο από τον εκάστοτε πελάτη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό Covid-19.

Επίσης πρέπει να εξακριβώνουν και αν ο πελάτης που επιδεικνύει το πιστοποιητικό είναι και ο νόμιμος κάτοχός του, μέσω ελέγχου της αστυνομικής ταυτότητάς του ή άλλου νόμιμου εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της επιχείρησης, τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο από την επιχείρηση πρόσωπο, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Covid Free GR».

Δηλαδή όχι μόνο η αστυνομία αλλά και απλοί πολίτες - εργαζόμενοι και επιχειρηματίες- θα ελέγχουν δημόσια έγγραφα αναγνώρισης ταυτότητας! Και την ίδια ώρα το αληθινό έγκλημα θα αλωνίζει...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications