Βέλγιο: «Το 55% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι» λέει ο επίτροπος της κυβέρνησης P.Facon

Ο επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, Pedro Facon, αποκάλυψε ότι το 55% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένoι.

Με αυτό τον τρόπο το Βέλγιο γίνεται μια ακόμη χώρα στην οποία οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, την ώρα που στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι μόλις το 10% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι.

«Είχαμε 614 νέες νοσηλείες την περασμένη εβδομάδα», είπε ο Facon. «Το 55% ήταν εμβολιασμένοι. Αν και θα ήθελα να επισημάνω ότι πάνω από τα τρία τέταρτα είναι άνω των 65 ετών, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ακόμη και άνω των 75 ετών. Συνολικά, περίπου 60 εμβολιασμένα άτομα εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας την περασμένη εβδομάδα. Το 70% είναι άνω των 65 ετών. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι τα εμβόλια λειτουργούν καλά, θα πρέπει να παραμείνει η πρώτη μας αμυντική ζώνη, αλλά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εμβολιασμένους ανθρώπους στα νοσοκομεία μας».

Ο Facon είναι ο πρώτος επιστήμονας που έβαλε τα χαρτιά στο τραπέζι. Ξεκίνησε τη στιγμή του Τύπου με μια άλλη αξιοσημείωτη προειδοποίηση. «Δεν είμαστε 100% προστατευμένοι ούτε με την ενισχυτική δόση». Δήλωσε βεβαίως ότι τα εμβόλιά μας είναι αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής Δέλτα. «Προσφέρουν περίπου 70 τοις εκατό προστασία από μόλυνση και περίπου 90 τοις εκατό από σοβαρές ασθένειες ή/και νοσηλεία. Αυτό είναι καλό, αλλά όχι 100%. Και αυτό επίσης δεν ισχύει ακόμα και μετά την ενισχυτική δόση».

Σύμφωνα με τον Facon, η ανοσία μειώνεται επίσης μετά από λίγο σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με μειωμένη ανοσία. «Εάν κυκλοφορεί πολύς ιός στη χώρα, ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται και για τους εμβολιασμένους, γιατί έχετε περισσότερες πιθανότητες να έρθετε σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications