Τέλος η συγκατάθεση για των εμβολιασμών των παιδιών τους στην Βρετανία

Η εμμονή των κυβερνήσεων να εμβολιάσουν τα ανήλικα παιδιά πλέον περνά σε άλλο επίπεδο καθώς πλέον το κράτος θα είναι ικανό ακόμα και να "αρπάξει" ένα παιδί από τους γονείς για να το εμβολιάσει!

Η νέα βρετανική απόφαση να εμβολιάζει νόμιμα τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους, εφόσον το παιδί συμφωνεί με τη διαδικασία (άραγε γιατί υπάρχει κηδεμόνας) προκαλεί τρόμο.

Και προκαλεί τρόμο γιατί με δέλεαρ διάφορα δώρα και... data προσπαθούν να ξεγελάσουν τα ανήλικα παιδιά να εμβολιαστούν. Γιατί τότε το λέμε ανήλικο; Το παράδειγμα του 16χρονου κοριτσιού που δελεάστηκε από τα "δώρα" για να εμβολιαστεί και τώρα ζει με νευρολογικά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να έρθει:

«Η κόρη μου εμβολιάστηκε γιατί τους τάζανε μια ντουζίνα ντόνατ - Δεν χρειάζεται γονική συναίνεση στην Β.Καρολίνα»

Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν νέα πρωτόκολλα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρχουν κλιμάκια εμβολιασμού στα σχολεία, λίγες ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» των εμβολιασμών στις ηλικιακές ομάδες 12-15 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RT, ενώ το έγγραφο καθοδήγησης του σχολείου αναφέρει ότι οι γονείς θα κληθούν να υπογράψουν ένα φυλλάδιο που θα δίνει τη συγκατάθεσή τους προτού προχωρήσει ο εμβολιασμός, σημειώνεται ότι «τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν την επιθυμία να κάνουν το εμβόλιο και να έχουν την ικανότητα να παρέχουν συνειδητή συγκατάθεση» ακόμα και αν είναι ενάντια στην επιθυμία των κηδεμόνων τους.

«Οι νέοι που κατανοούν πλήρως τι περιλαμβάνει μια προτεινόμενη διαδικασία, όπως ο εμβολιασμός, μπορούν νόμιμα να δώσουν τη συγκατάθεσή τους», εξηγούν οι οδηγίες, αναφερόμενες σε ένα πρότυπο γνωστό ως «Gillick competence».

Εν ολίγοις εάν οι γονείς διαφωνούν, αλλά το ίδιο το παιδί επιθυμεί να εμβολιαστεί και εφόσον, έχει κριθεί ότι έχει πλήρη συνείδηση και κατανόηση για την διαδικασία, τότε οι ιατρικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό του.

Νομικά «δεμένοι» οι γονείς

Το έγγραφο συνεχίζει λέγοντας ότι, σε περίπτωση που ένας γονιός «αντιτίθεται στον εμβολιασμό του παιδιού», οι ιατρικές ομάδες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους πείσουν. Νομικά, ωστόσο, ο γονέας δεν μπορεί «να αναιρέσει την απόφαση ενός παιδιού να εμβολιαστεί».

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τις αναφορές στα τέλη του περασμένου μήνα ότι τα παιδιά ηλικίας 12 ετών «δεν θα χρειάζονταν τη γονική συγκατάθεση» για να εμβολιαστούν, αν και η καθοδήγηση τονίζει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση των γονέων και την αίτηση έγκρισής τους.

Οι συγκεκριμένες ιατρικές μονάδες θα συνεργαστούν με τα σχολεία και θα δημιουργήσουν σχέδια για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω και υποτίθεται ότι αποτελούνται από εξειδικευμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ανέφερε η κυβέρνηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications