Πουλάς: «Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει αύξηση θανάτων στην Ελλάδα - Δεν οφείλεται στον Covid-19»

Ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας του τμήματος φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Πουλάς, αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Ο Κ.Πουλάς είπε χαρακτηριστικά: «Μοιάζει τις τελευταίες εβδομάδες με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ να υπάρχει μια σχετική αύξηση των θανάτων στη χώρα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, είναι κάτι που αρκετοί ερευνητές παρακολουθούμε. Σε κάθε περίπτωση αφαιρούμε τους θανάτους οι οποίοι προέρχονται από κορωνοϊό, αυτός ο μήνας θα κλείσει με περίπου 1.000 θανάτους από Covid-19. Μοιάζει να υπάρχει σχετική αύξηση, θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε και θα έχουμε μια καθαρότερη εικόνα».

Σε ερώτηση για το που μπορεί να οφείλεται αυτό ο Κ.Πουλάς είπε: «Ας περιμένουμε να το θεμελιώσουμε και θα το παρουσιάσουμε την κατάλληλη στιγμή. Μια εκτίμηση είναι ότι όλα τα νοσοκομεία ασχολούνται με τον Covid, μια άλλη ότι η ψυχολογία του πληθυσμού έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ και μπορεί να έχουμε θανάτους λόγω αυτού του αιτίου, μια άλλη εκτίμηση είναι πως κάτι διαφορετικό έχει εισαχθεί στον πληθυσμό σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Θα περιμένουμε να το μελετήσουμε».

Ο καθηγητής, μιλώντας στο «Αlert TV» ερωτήθηκε και για τις διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει ο Δ.Σαρηγιάννης, ο οποίος προβλέπει συνεχώς πάρα πολλά κρούσματα και απάντησε:

«Οι δηλώσεις του Σαρηγιάννη εμπίπτουν στις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα, ας ασχοληθεί κάποιος με τις κατά καιρούς αμφιλεγόμενες και αλληλοσυγκρουόμενες προβλέψεις του περί 300.000 κρουσμάτων, 3.000 κρουσμάτων. Δεν μπορώ να ακολουθήσω επιχειρηματολογία που δεν βασίζεται σε δεδομένα, δεν είμαστε αστρολόγοι, επιστήμονες είμαστε».

Ο Κ.Πουλάς αναφέρθηκε και στην έλλειψη δεδομένων: «Η πανδημία τον τελευταίο 1,5 χρόνο από το μόνο που δεν χαρακτηρίζεται είναι από τη διαφάνεια των δεδομένων και των αριθμών. Δεν έχουμε ξεκάθαρα δεδομένα για όλα τα αριθμητικά δεδομένα της πανδημίας», ενώ επισήμανε πως «τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν είναι πανάκεια για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications