Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αντιδράσεις γονέων, που ζητούσαν εφαρμογή των συνταγματικών τους δικαιωμάτων στα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας ακόμα και μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών αναφορικά με τα μέτρα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη για τον COVID-19.

Ειδικότερα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα: "Εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει".

Μάλιστα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να σημειώσουμε ότι με αυτή την παρέμβαση η αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου παίρνει θέση και ουσιαστικά κατατάσσει αυτούς τους γονείς σε "ειδική κατηγορία πολιτών" που δεν έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Από πότε οι μηνύσεις ειναι αξιόποινη πράξη? ένας εισαγγελέας να μαζέψει τους εισαγγελείς που παίρνουν εντολές ακόμα και απο άναρχο-troll μελή εγκληματικών οργανώσεων δεν υπάρχει? τάχιστα μην ξύπνησουν και αλλοί .

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications