Ο θείος του δολοφόνου στη Ρόδο : “Τον κακοποιούσε, έπρεπε να τη μηνύσει”(vid)

Την οργή που έχει ξεσπάσει ήδη εναντίον του, αναμόχλευσε ο θείος του 40χρονου γυναικοκτόνου στη Ρόδο, ο οποίος επανήλθε με νέες αδιανόητες δηλώσεις.Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αφού τόνισε ότι ο ίδιος είναι αγιογράφος και «είμαστε χριστιανική οικογένεια», επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης για όσα αναφέρουν σχετικά με τον ανιψιό του και το παρελθόν του.

«Ακούω κάτι που δεν το περίμενα. Πώς γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν αυτό που λέτε;», υποστήριξε αρχικά, προσθέτοντας «η κάθε παθούσα θα πει τα δικά της».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι τον ανιψιό του τον χτυπούσε η μητέρα του όταν ήταν μικρός, ενώ δεν δίστασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι μπορεί η πρώην γυναίκα του να ήταν αυτή που του έκανε μήνυση, ωστόσο ο ίδιος έπρεπε να προσφύγει πρώτα στη Δικαιοσύνη, καθώς ήταν θύμα κακοποίησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μετά από ένα ατύχημα που είχε στο μάτι και τον είχε αφήσει τυφλό, τον είχε διώξει από το σπίτι.

«Μας έχετε διασύρει», τόνισε χαρακτηριστικά για τα Μέσα.

Ερωτηθείς, δε, γιατί πιστεύει ότι ο ανιψιός του σκότωσε τη Δώρα, απάντησε: «Δεν θα απαντήσω εγώ για τη Δώρα, εγώ βγήκα να μιλήσω για το ποιόν του ανιψιού μου».

«Όταν ένας άνδρας, δεν κρίνω, μην παρεξηγηθώ, έχει σκοτώσει μια γυναίκα λέτε “γυναικοκτονία”, όταν ένας άνδρας δολοφονηθεί λέτε ο “κακοποιητής” και “απελευθερώθηκε”. Υπάρχει σύλλογος για κακοποιημένους άνδρες;», πρόσθεσε ο θείος του δολοφόνου της 33χρονης.
«Θεωρώ ότι τα δύο πανέμορφα παιδιά έπρεπε να ήταν μαζί γιατί ήταν κουκλιά», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι κύμα σφοδρών αντιδράσεων είχαν πυροδοτήσει νωρίτερα οι δηλώσεις του, καθώς προσπάθησε να δικαιολογήσει τον ανιψιό του, υποστηρίζοντας ότι ο 40χρονος δεν ήταν τέρας, ενώ «πολλές φορές οι γυναίκες δεν είναι τα θύματα».
«Ήταν ένας άνθρωπος, ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα του, όπως είναι ο καθένας μας και καλά κάνει γιατί έτσι πρέπει να είσαι και από εκεί κει πέρα η καθεμία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας είναι σε θέση να προσφέρει. Όχι μέχρι να μας ρίξετε και μόλις σας φτιάξουμε τα σπίτια ξαφνικά θέλετε την ελευθερία σας», ανέφερε.

Παράλληλα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ισχυρίστηκε πως «ορισμένες συμπεριφορές γυναικών φτάνουν τους συντρόφους τους στα άκρα», αλλά και πως «ο καθένας από εμάς θα ζήλευε».«Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή αλλά εξωτερικά μόνο, για το μέσα βάλτε άλλη λεξούλα», συμπλήρωσε.

«Ήταν χειριστικός, απειλούσε και χτυπούσε»
Ως κτητικό, χειριστικό και ζηλιάρη περιγράφει τον 40χρονο δράστη η γυναίκα με την οποία διατηρούσαν σχέση για λίγους μήνες πριν τον καταγγείλει στις Αρχές.
Η 40χρονη γυναίκα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 40χρονου, με τον οποίο ήταν συμμαθήτρια, ενώ η προκαταρκτική έρευνα για όσα ισχυρίζεται ότι έγιναν το διάστημα από το μέσο Φεβρουαρίου του 2020 έως και το μέσο Ιουνίου του 2020, βρίσκεται σε εξέλιξη.Αν και στην αρχή φαινόταν ευγενικός και καλός, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, ο γυναικοκτόνος έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό. Ήταν υπερβολικά ζηλιάρης και είχε πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλον άνδρα, ενώ ο ίδιος δήλωνε «ανατολίτης» και θεωρούσε ότι η γυναίκα είναι κατώτερο ον που πρέπει να υπακούει στις εντολές του και στις επιθυμίες του.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 40χρονης, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα dimokratiki.gr, o 40χρονος την πίεζε να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και ήθελε να μάθει όλο της το παρελθόν, ενώ κατέληξε να παρακολουθεί τόσο την ίδια όσο και την πρώην σύζυγό του.
Είχε επίσης βάσιμες υποψίες ότι είχε εγκαταστήσει κάμερα στο σπίτι της, καθώς διαπίστωσε ότι γνώριζε λεπτομέρειες για την καθημερινότητα και την προσωπική της ζωή, που δεν θα ήταν εφικτό με άλλον τρόπο.
Μία μέρα μάλιστα, με αφορμή έναν ασήμαντο λόγο πέταξε το κινητό της στον τοίχο διαλύοντάς το, έχοντας σκοπό να της πάρει καινούργιο, ώστε να εγκαταστήσει σε αυτό εφαρμογές παρακολούθησης.

Όπως κατήγγειλε η 40χρονη, άκουγε συνομιλίες της μέσω εφαρμογής, ενώ το βράδυ της 12ης Ιουνίου του 2020 πήγε στην οικία της και της έδειξε μια συνομιλία που είχε προηγηθεί λίγη ώρα πριν με έναν φίλο της τον οποίο ζήλευε. Τότε δεν δίστασε να τη χτύπησε στο πρόσωπο.Ακόμα, όταν πήγε να ειδοποιήσει τις αρχές, την κυνήγησε με το αυτοκίνητό του, με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα. Αφού ωστόσο υπέβαλε μήνυση εις βάρος του, εκείνος πήγαινε στη δουλειά της προσπαθώντας να την κάνει να αλλάξει γνώμη, ενώ την παρακάλεσε να του δώσει έναν μήνα προθεσμία για να της αποδείξει ότι έχει μετανιώσει.
Της ζητούσε, δε, να αποσύρει τη μήνυση απειλώντας την, όπως και όταν αποφάσισε του πει πως θέλει να χωρίσουν.

Την ημέρα εκείνη (στις 2 Αυγούστου 2020), κάλεσε έναν φίλο της, τον οποίο ζήλευε, με σκοπό να την εκθέσει δείχνοντάς του φωτογραφίες σε προσωπικές της στιγμές της που είχε αποσπάσει από το κινητό της.
Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία γείτονα της 32χρονης εκπαιδευτικού, η οποία είδε τη στιγμή της δολοφονίας της, αλλά και το “παγωμένο” βλέμμα του δράστη.

Ο 40χρονος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του μπροστά της και στη συνέχεια έβγαλε το όπλο και την πυροβόλησε.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, στην αρχή νόμιζε ότι η καραμπίνα ήταν σκουπόξυλο.
«Στα 40 μέτρα σε μια διασταύρωση ο δράστης σταμάτησε και είδα το βλέμμα του, παγωμένο, κενό αόριστο. Σα να μην ήμουν μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή εκείνος συνειδητοποίησε τι έκανε. Μετά κατέβηκε την κατηφόρα κατευθυνόμενος στο μέρος που αυτοκτόνησε. Ήταν μόνος του. Όμως η θήκη της καραμπίνας ή δίκαννου που ήταν όρθια στο κάθισμα του συνοδηγού και προεξείχε φαινόταν σαν κεφάλι», πρόσθεσε.

Η προβληματική σχέση του με την πρώην σύζυγό του
Παρόμοια προβλήματα είχε προκαλέσει ο 40χρονος και στην πρώην σύζυγό του, η οποία είχε προσφύγει, ούσα σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια ζητώντας την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.
Είχε ζητήσει επίσης να σταματήσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής, αλλά και να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2011, ωστόσο ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά και σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Ο 40χρονος φέρεται να «ήταν ιδιαίτερα βίαιος, ενώ σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την έβριζε και τη χτυπούσε μειώνοντάς την ως άνθρωπο και γυναίκα».
Είχε μάλιστα καταγγείλει ότι στις 00:40 π.μ. την 6η Ιουλίου του 2013, πήγε σπίτι της, απ΄ όπου την απήγαγε με την απειλή όπλου και την ανάγκασε να οδηγεί το αυτοκίνητό της ενώ εκείνος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, σημαδεύοντάς την με την κάννη του όπλου. Την κράτησε έως τις 07:00 το πρωί αφού την σημάδευε επί ώρες με το όπλο και τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Και ενώ τον αναζητούσε η αστυνομία για να τον συλλάβει, μόλις τελείωσε το αυτόφωρο, στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα της 8 Ιουλίου, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο του σπιτιού της και επιχείρησε να την πλησιάσει, ωστόσο τον έδιωξε ιδιωτικός αστυνομικός με τον σκύλο του, τον οποίο είχε προσλάβει ο πατέρας της για να την προστατεύει.

Σημειώνεται επίσης ότι τον Μάρτιο του 2014 ο 40χρονος είχε καταδικαστεί, για παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου όσον αφορά στο περιστατικό με την πρώην σύζυγό του, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, η οποία όμως, τον Οκτώβριο του 2018, μειώθηκε, σε δεύτερο βαθμό, στους 2 μήνες με 3ετή αναστολή, αφού του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.Το ζευγάρι χώρισε με δικαστική απόφαση τον Μάρτιο του 2015.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications