Νευροχειρουργός Ε.Μπαϊραμίδης: «Η ελεύθερη βούληση είναι δώρο του Δημιουργού και δεν το πετάμε στην λάσπη για κανέναν»

«Οσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια»

Λάβρος κατά του υποχρεωτικούς εμβολιασμού ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, πρόκειται για τον άνθρωπο που έκανε την πρώτη by pass εγχείρηση εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Όμως από την 1η Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε αναστολή εξαιτίας του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στους υγειονομικούς. Ο ίδιος όμως συνεχίζει να βλέπει τις εξετάσεις των ασθενών του... καθισμένος σε παγκάκι.

Όσα είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία του:

«Η φυσική ανοσία είναι ισχυρότερη των εμβολίων. Όπου υπάρχει απολυτότητα, υποχωρεί η επιστημονικότητα. Στην Ιατρική τίποτα δεν είναι απόλυτο. Το ενδεδειγμένο σήμερα αύριο μπορεί να αντενδείκνυται. Αμφιβάλλω για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί διακρίνω μια εμμονή σε απόλυτο βαθμό για την ασφάλεια του εμβολίου, τη στιγμή που καταγράφουμε σοβαρές παρενέργειες, κάποιες φορές και μοιραίες. Σπάνιες; Μπορεί και να συμφωνήσω. Όχι όμως ανύπαρκτες. Χωρίς σοβαρή καταγραφή παρενεργειών ποτέ δεν θα μάθουμε την επιστημονική αλήθεια.

Μετά από αυτό το νόμο αμφιβάλλω περισσότερο από ποτέ για την αγνότητα των προθέσεων τους. Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση αλλά η βεβαιότητα είναι μια παράλογη κατάσταση. Εμείς θα πορευτούμε με γνώμονα την λογική, την ελεύθερη βούληση και την προσφορά μας στο συνάνθρωπο. Μπορεί τώρα να μας απαγορεύεται να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες. Παρέχουμε όμως με τη στάση μας σε κάποιους τροφή για χλευασμό και σε κάποιους τροφή για προβληματισμό. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ίχνος από το δικαίωμά μας να αμφιβάλλουμε, να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε με ελεύθερη βούληση. Η ελεύθερη βούληση είναι δώρο του Δημιουργού και δεν το πετάμε στην λάσπη για κανέναν, όσο ισχυρός και να είναι»

Ενώ κατέληξε στο «επειδή αμφιβάλουμε μας στήνουν στον τοίχο χωρίς μισθό. Αμφιβάλω για την αγνότητα των προθέσεων τους. Και θα επικαλεστώ μια φράση του Βενιαμίν Φραγκλίνου: "Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια".

Το οφείλω στο μέλλον των παιδιών μου και όλων των παιδιών του κόσμου».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications