Κούβελας: «Βλακώδης ο εμβολιασμός των παιδιών - Αν πεθάνει παιδί από το εμβόλιο καταλαβαίνετε τι θα γίνει;»

Ξεκάθαρα αντίθετος στον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού είναι ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Ο καθηγητής Δ.Κούβελας μίλησε ενόψει του ανοίγματος των σχολείων για τον εμβολιασμό των παιδιών, απαντώντας σε όσους «ειδικούς» επιμένουν στον καθολικό εμβολιασμό τωνν παιδιών.

«Δεν έχουμε καμία ασφαλή ιδέα για τη διάρκεια ζωής ενός εμβολίου. Μάλλον είναι 8μηνη, γιατί αυτό έχει ανακοινώσει μετά από μελέτες η Pfizer» επισημαίνει στο Sputnik o Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ.

«Αλλά δεν ξέρουμε με ασφάλεια πόσο διαρκεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» προσθέτει. «Υπάρχει αποκλειστικά μια οδός: Οι εξετάσεις αίματος, προκειμένου να φανούν τα αντισώματα» εξηγεί.

«Να το ξεκαθαρίσουμε. Τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν μας προστατεύουν από το να νοσήσουμε. Νοσούν και εμβολιασμένοι. Προσπαθούμε να χτίσουμε μέσω εμβολιασμών ένα τείχος ανοσίας που είναι αδύνατο να χτιστεί» τονίζει ο καθηγητής, χαρακτηρίζοντας «βλακώδη κι οριακά αποδεκτό τον εμβολιασμό των παιδιών» για τον οποίο ωστόσο υπερθεμάτισαν οι κ. Τσιόδρας, Μόσιαλος, Εξαδάκτυλος κ.ά.

Τι ισχύει με τον εμβολιασμό παιδιών

«Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι καν σύννομος» υπογραμμίζει ο κ. Κούβελας, εξηγώντας μας τους λόγους:

«Πρώτον, δεν έχει δοθεί επίσημα άδεια για τον εμβολιασμό των παιδιών. Άρα δεν είναι σύννομος. Αν πεθάνει παιδί από το εμβόλιο καταλαβαίνετε τι θα γίνει;» ρωτά.

«Δεύτερον, συνεχίζει, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν. Στους 13.000 νοσούντες πόσοι είναι κάτω από 17 ετών. Δύο; Το νούμερο δύο είναι τυχαίος αριθμός.

Τρίτον, ο εμβολιασμός των παιδιών δεν γίνεται για να προστατευτούν τα ίδια. Αλλά για να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι. Ο εμβολιασμένος όμως αν κολλήσει θα κολλήσει με την ανθεκτικότερη μορφή του ιού, κι αυτή θα μεταδώσει, άρα γίνεται πιο επικίνδυνος».

«Ένας νέος, κι ένα παιδί δεν έχει νόημα να εμβολιαστεί. Τα εμβόλια είναι για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς» συνοψίζει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications