Η Πρώτη νομοθετική κίνηση Πλεύρη το ξεκίνημα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας με αφορμή το ανεμβολίαστο προσωπικό του ΕΣΥ που χρησιμοποιούν ως ευκαιρία για να κάνουν το ρεσάλτο στον ιδιωτικό τομέα τα νοσοκομεία,δηλαδή σε εταιρίες των "εκλεκτών" όπως τόσα αλλα,ειναι γεγονός ότι οι μάζες δεν έχουν ιδέα σε ποιους ανήκουν ακόμα και τα δήθεν "ελληνικά" πετρέλαια η ΔΕΗ, ΕΣΗΕΑ, ΜΜΕ,τράπεζες,ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα γνωστά κόμματα κτλ κτλ κτλ , μονο το νερό έχει μείνει που δεν τους ανήκει (αλλα οχι για πολύ ακόμα) , ιδιωτικά νοσοκομεία λοιπόν και θα βάλουν όλα τα ορκ τους που κάνουν ότι τους λένε και ειναι και τα ίδια μοχθηρά σαν αυτούς, και θα πληρώνεις αυτούς για να έχεις "υγειά" ....

Με την υπογραφή Πλεύρη πρώτη σε έγγραφο που εμφανίζεται στη Βουλή παραδίδει τον δημόσιο τομέα της υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα, που κάνουν έφοδο για να κατασπαράξουν το ΕΣΥ κομμάτι κομμάτι.

Με την τροπολογία η κυβέρνηση ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις από ιδιωτικές εταιρείες ειδικά σε ότι αφορά υπηρεσίες όπως διοίκηση, καθαριότητα, σίτιση, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, λογιστήριο, κ.α., να δίνονται και οι εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, παρότι υπήρχε και η επιλογή να ανατεθούν σε δημόσιες μονάδες όπως του ΕΚΠΑ ή της Ακαδημίας, ενώ ακόμη και τα ασθενοφόρα θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία: «Για την κάλυψη κενών που προκύπτουν από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 παραϊατρικού προσωπικού στον εργαστηριακό τομέα, οι διοικήσεις των δομών της παρ. 1 δύνανται, με αιτιολογημένη απόφασή τους, να αναθέτουν άμεσα τις σχετικές υπηρεσίες σε συμβεβλημένα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) εργαστήρια, κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων».

Που σημαίνει πως με αφορμή τα κενά από την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων, πλέον οι φορείς υγείας μπορούν να προσλαμβάνουν με σύμβαση ορισμένου χρόνου (τρίμηνη με δυνατότητα παράτασης άλλους τρεις μήνες) παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό δίχως την απαιτούμενη προηγούμενη έγκριση του υπουργείου Υγείας.

Αντίστοιχη «είσοδο» κάνει ο ιδιωτικός τομέας και στο ΕΚΑΒ και τα ασθενοφόρα. Στην τροπολογία αναφέρεται: «Για την κάλυψη κενών που προκύπτουν από την εφαρμογή του άρθρου 206 του ν. 4820/2021, οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών δύνανται, κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατόχους αδειοδοτημένων ασθενοφόρων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξυπηρετούν δευτερογενείς διακομιδές (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητάς τους».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications