Γώγος: «Έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία» - Συνεχίζουν την παράνοια

Την πεποίθηση ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα τα καταφέρει εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία. Μάλιστα, έκανε λόγο και για την τρίτη δόση, κάνοντας σαφές ότι θα υπάρχει ιεράρχηση.

Συγκεκριμένα, είπε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις άπλες εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, όμως τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

«Μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση» είπε και συνέχισε: «Η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%».

Ο κ.Γώγος εξήγησε ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Σε ό,τι αφορά στους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications