Πεδία μαχών τα πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία – Αντί να χτυπάνε τα τσιράκια των συμμορητών, χτυπιούνται μεταξύ τους

Μεγάλες ουρές σχηματίσθηκαν σήμερα έξω από πρατήρια καυσίμων σε όλο το Λονδίνο, ενώ στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας επιγραφές προειδοποιούν πως σε μερικά πρατήρια δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα, έκαναν γνωστό δημοσιογράφοι του Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο δημοσιογράφοι του Reuters είδαν μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στις 06:00 στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στο βόρειο Λονδίνο.

Εξαντλείται η υπομονή
Ήταν θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσουν τα πρώτα επεισόδια μεταξύ αγανακτισμένων οδηγών στις ουρές έξω από τα πρατήρια.
Πάνε μέρες εξάλλου η πλειοψηφία των Βρετανών οδηγών, κυρίως στο Λονδίνο, περνούν μία μικρή περιπέτεια προκειμένου να βρουν γρήγορα κάποιο πρατήριο που να έχει καύσιμα.

Η μάχη της…σταγόνας έχει και τα πρώτα “θύματά” της.
Στο νότιο Λονδίνο για παράδειγμα ένας οδηγός θεώρησε ότι οι ιδιοκτήτες άλλου αυτοκινήτου δεν χρειάζονταν άλλοι βενζίνη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας άγριος καυγάς.

Σε ένα άλλο συμβάν στο νοτιοανατολικό αυτή τη φορά Λονδίνο βγήκαν μέχρι και…μαχαίρια μεταξύ των ανυπόμονων οδηγών.

Τα προβλήματα ωστόσο από την έλλειψη των καυσίμων έχουν αρχίσει να φαίνονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του κράτους.Σχολικά λεωφορεία ακυρώνουν τα δρομολόγια, οι παραδόσεις αίματος σταματούν, νοσοκόμες κοιμούνται σε θαλάμους, φοβούμενες ότι δεν θα καταφέρουν να επιστρέψουν, ενώ τα ταξί βρίσκονται σταθμευμένα, με άδειες δεξαμενές.

Υπάρχουν μάλιστα φόβοι πως θα παρατηρηθούν ακινητοποιήσεις ακόμα και σε ασθενοφόρα το επόμενο διάστημα εφόσον συνεχιστεί η κρίση στη διανομή καυσίμων.

Βρετανική κυβέρνηση: «Μην γεμίζετε μπουκάλια νερού με καύσιμα στα βενζινάδικα» Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών έκανε χθες έκκληση στους οδηγούς να μην γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία που εμφανίστηκαν σε διάφορες μεγάλες πόλεις καθώς οι πολίτες έσπευσαν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο δίκτυο Sky. Πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα είχαν αποκατασταθεί.«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό –και πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications