Εστιάτορας ζήτησε πιστοποιητικά εμβολιασμού από αστυνομικούς για τα πρόστιμα σε εργαζόμενες

Άναψαν τα αίματα σε εστιατόριο στην Κοζάνη την Κυριακή, που κατέληξαν τελικά σε εκατέρωθεν μηνύσεις. Αστυνομικοί με μάσκες προστασίας μετέβησαν στο εστιατόριο στα πλαίσια των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τότε, σύμφωνα με το kozanmedia έκοψαν πρόστιμο σε εργαζόμενη που φορούσε μάσκα αλλά την είχε κατεβάσει για να πιει νερό ενώ το κατάστημα ήταν άδειο.

Παράλληλα «έγραψαν» και δεύτερη εργαζόμενη, που εκείνη την ώρα φέρεται πως ήταν εκτός εργασίας προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία του καταστηματάρχη και της πρώτης κοπέλας.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης ζήτησε από τους δυο αστυνομικούς να επιδείξουν και εκείνοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μιας και μπήκαν σε εσωτερικό χώρο καταστήματος.

Εκείνοι όμως αντέδρασαν και δεν δέχτηκαν να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, λέγοντας πως δεν μπορεί να τους ελέγξει κάποιος, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Πρόσθεσαν επίσης πως είναι πλήρως εμβολιασμένοι και δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν σε κανέναν πιστοποιητικό καθώς εντάσσονται στον ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη, μάλιστα, δικηγόρος από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν ως πελάτης στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέροντας μια σειρά ζητημάτων στους άντρες της Αστυνομίας και ζητώντας να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Τότε δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τη συνέχεια να δίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications