Μπουρλά: « Ετήσιο «τρύπημα» – Διαφορετική φόρμουλα εμβολίων για τα παιδιά» – ΒΙΝΤΕΟ

Το…τέλος της παγκόσμιας φρενίτιδας για τον κορωνοϊό προέβλεψε ο Θεσσαλονικιός CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Μέσα στον επόμενο χρόνο πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς» είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Pfizer, σε συνέντευξή του στο ABC.

«Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους καινούριες μεταλλάξεις του κορονοϊού και έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αλλά θα κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο» λέει ο Μπουρλά.

Θεώρησε πως το πιθανότερο σενάριο είναι ο κορωνοϊός να εξελιχθεί σαν την εποχική γρίπη (εξού και ο ετήσιος εμβολιασμός).

«Το πιο πιθανό σενάριο για εμένα είναι ότι, επειδή η πανδημία μαίνεται σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε νέες μεταλλάξεις να βγαίνουν στο προσκήνιο και ως εκ τούτου θα έχουμε εμβόλια που θα διαρκούν τουλάχιστον ένα έτος. Έτσι θεωρώ το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό του ετήσιου εμβολιασμού, αλλά δεν το γνωρίζουμε στα αλήθεια ακόμα».

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό βήμα την ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και «πολύ καλή» την απόφαση του αμερικανικού CDC για την τρίτη δόση προς ηλικιωμένους και ευάλωτους. «Ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία»

Συνέχισε με το να θεωρεί ως πολύ σημαντική εξέλιξη ότι εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πλέον χορηγούνται και σε πολίτες χωρών που ανήκουν στον λεγόμενο τρίτο κόσμο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δοκιμές στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, ο Μπουρλά αποκάλυψε πως είναι θέμα ημερών να προσκομίσει η Pfizer όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον FDA και ακολούθως οι αμερικανικές αρχές να αποφασίσουν πότε και αν θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στα παιδιά αυτής της ηλικιακής ζώνης.

«Τα εμβόλια που θα χορηγήσουμε σε αυτά τα παιδιά έχουν διαφορετική φόρμουλα. Θα δώσουμε το 1/3 των δόσεων που χορηγούμε στον υπόλοιπο πληθυσμό».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications