Κούβελας: «Xρήση άγνωστης τεχνολογίας προϊόντων σε παιδιά είναι πράξη ανήθικη ακόμα και αν νομιμοποιηθεί»!

Με νέα ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στον εμβολιασμό παιδιών.

«Η χρήση σε παιδιά, όχι νέων φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά νέων και σε βάθος άγνωστης τεχνολογίας προϊόντων, είναι βαθιά ανήθικη, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη, ακόμα και αν νομιμοποιηθεί!», αναφέρει σε ανάρτηση του.

JAMA Cardiology: Πιο πιθανή η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό στα αγόρια κάτω των 19 ετών

Μικρή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «JAMA Cardiology» υποστηρίζει πως τα αγόρια κάτω των 19 ετών είναι 14 φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν σπάνια φλεγμονή στην καρδιά έπειτα από εμβόλιο κατά του Covid-19 σε σχέση με τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας.

Οι ερευνητές αναζήτησαν άτομα κάτω των 19 ετών που νοσηλεύτηκαν στο Boston Children’s Hospital από την 1η Μαΐου 2021 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2021, διότι εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα αφότου έκαναν το εμβόλιο κατά του Covid-19 των Pfizer/BioNTech. Συνολικά εντόπισαν 14 αγόρια και μόλις ένα κορίτσι της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με πρόβλημα στην καρδιά.

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς (οι 14 στους 15) εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Τα συμπτώματά τους άρχισαν από μία έως έξι ημέρες μετά τον εμβολιασμό και όλοι ένιωσαν πόνο στο στήθος, ο οποίος διήρκεσε από μία έως εννέα ημέρες.

Πυρετός
Αλλα συνηθισμένα συμπτώματα ήταν ο πυρετός, που εμφανίστηκε σε 10 ασθενείς, οι μυϊκοί πόνοι, τους οποίους ανέφεραν οκτώ ασθενείς, και ο πονοκέφαλος, που καταγράφηκε σε έξι ασθενείς.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι οι νέοι που εμφανίζουν το σπάνιο καρδιακό πρόβλημα ακόμη πιο σπάνια χρειάζεται να ενταχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή πεθαίνουν. Κανένας από τους 15 ασθενείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και όλοι τους πήραν εξιτήριο εντός πέντε ημερών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications