Εύβοια – Στις φλόγες Βασιλικά, Μηλιές και Βουτάς (video)

Ανεξέλεγκτα είναι τα μέτωπα στην Εύβοια για πέμπτη ημέρα με αποτέλεσμα να εκκενώνονται συνεχώς και άλλα χωριά. Η πύρινη λαίλαπα καταπίνει τα πάντα στο πέρασμα της με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ το πύρινο μέτωπο μπήκε στον οικισμό των Βασιλικών και καίει τα πρώτα σπίτια. Ένα άλλο μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να το περιορίσουν.

Παράλληλα ετοιμάζονται κι άλλες εκκενώσεις σε χωριά που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία. Δραματικές ώρες ζουν και οι κάτοικοι στα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης, Μηλιά και Αγδίνες που δοκιμάζονται. Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά ωστόσο κατάφεραν να μην εγκλωβιστούν.

Την πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν τα χωριά αποτυπώνει ο Δημήτρης Γιαννάκης, κάτοικος των Βασιλικών Ευβοίας μιλώντας στο OPEN. «Οι φλόγες είναι 500 μέτρα από τα Βασιλικά. Άφησαν το χωριό αφύλαχτο. Δεν υπάρχουν πυροσβεστικά. Είναι θέμα ωρών να καούμε», είπε ο ίδιος το απόγευμα του Σαββάτου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications