Ούτε για καφέ χωρίς τσίμπημα ! Σφίγγουν τον κλοιό κατά των ανεμβολίαστων

H κυβέρνηση αδίσταχτων σχιζοφρενών θέλει να επιβάλλει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Βουλή, προκειμένου οι πολίτες να συνηθίζουν στο «τσιμπήματα του φιδιού».

Ταυτόχρονα, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να ζητούν τόσο από εργαζομένους όσο και από το κοινό (πελάτες, προμηθευτές κ.λπ.) που θέλουν να εισέλθουν στον χώρο τους να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό είτε αξιόπιστο αρνητικό τεστ, το οποίο φυσικά κοστίζει.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, θα ενταθεί το πλέγμα των περιορισμών, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με τους οποίους θα έρχονται αντιμέτωποι όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Σε αυτή την φάση, ο βασικός περιορισμός είναι η υποχρέωση να υποβάλλονται τακτικά σε διαγνωστικά τεστ τα οποία θα είναι μοριακά ή rapid και όχι self tests.

Η μεγάλη διαφορά, όμως, είναι ότι τα έξοδα για τα συγκεκριμένα τεστ θα βαρύνουν τους ίδιους τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι για να διεκπεραιώσουν μια σειρά από δραστηριότητες ή συναλλαγές θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε έλεγχο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Σε επόμενη φάση εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατραπούν οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια και μπαρ) αποκλειστικά σε COVID-free έτσι ώστε να εισέρχονται εκεί μόνο εμβολιασμένοι.

Σε λίγο δηλαδή οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν μόνο σε σουπερμάρκετ και φαρμακεία! Και βλέπουμε…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications