Κούβελας: «Ζούμε σε ένα τελείως διεστραμμένο περιβάλλον - Δεν έγινε καμία μελέτη για την 3η δόση»

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ήταν γι' ακόμα μια φορά «σαρωτικός», καθώς αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν όσοι λαμβάνουν μέτρα, αλλά και στ' ότι καμία εταιρεία δεν έχει κάνει μελέτη για την τρίτη δόση.

«Δεν έγινε ποτέ κλινική μελέτη για την 3η δόση για να δούμε τι γίνεται; Είναι δυνατόν να μην έγινε ποτέ σε κανέναν; Δηλαδή λίγο μυαλό δεν έχει κανένας; Δεν χρειάζεται να είναι επιστήμονας, να μην είναι βλαξ χρειάζεται για να καταλάβει πως όλα αυτά είναι μια δυστοπία, ζούμε σε ένα τελείως διεστραμμένο περιβάλλον και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται», είπε ο καθηγητής στο «Ανατρεπτικό Δελτίο».

Ενώ υποστήριξε πως «τα εμβόλια βγήκαν πάρα πολύ γρήγορα. Πήγαμε πάρα πολύ γρήγορα στην έρευνα και κυρίως στην έγκριση και περιμέναμε να δούμε την αξία τους. Το έχω πει πάρα πολλές φορές, τα εμβόλια έχουν άδεια conditional, υπάρχουν διάφορες χαρτορίχτρες που λένε ότι θα πάρουν άμεσα και κανονική άδεια, αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει, εκτός αν αλλάξει η νομοθεσία έγκρισης των εμβολίων. Οι κλινικές μελέτες ολοκληρώνονται το 2023, άρα το 2023 θα υπάρχει ο πλήρης φάκελος, τα υπόλοιπα είναι εικασίες».

«Αυτό που υπάρχει ως πρόβλημα δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και η δραστικότητα. Η δραστικότητα υπάρχει με πραγματικά δεδομένα και φαίνεται στο Ισραήλ, όταν εκεί το σύνολο των νοσούντων είναι εμβολιασμένο σημαίνει πως το κύριο αφήγημα του κτισίματος του τείχους ανοσίας δεν ισχύει. Συνεχίζουν μερικοί ειδικοί να το υποστηρίζουν, χωρίς όμως κανένα τεκμήριο. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα, δηλαδή εάν νοσούν οι πρώτοι εμβολιασμένοι, δεν έχουν δοθεί τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα, είτε εάν πραγματικά έχει αναπτυχθεί μια μετάλλαξη ανθεκτική στον ιό, το ξέραμε όμως από πριν αυτό, είναι χαρακτηριστικό των ιών η γρήγορη ανάπτυξη μεταλλάξεων. Και μεταλλάξεις γίνανε και τροποποιήσεις υπάρχουν, άρα δεν πρόκειται να κτιστεί τείχος ανοσίας».

Ενώ πρόσθεσε πως «άρα γυρίζουμε σε αυτό που λέγαμε από πέρσι, εμβόλια δεν πρόκειται να έχουμε τόσο γρήγορα και επί της ουσίας να επιστρέψουμε στα μέτρα δημόσιας υγείας, πρωταβάθμια. Και δεύτερον να προμηθευτεί η χώρα μας τα θεραπευτικά αντισώματα. Σήμερα υπάρχουν τέσσερις που τα παράγουν, η μια εκπροσωπείται από ελληνική εταιρεία την ΒΙΑΝΕΞ, η άλλη επίσης από την ελληνική Φαρμασέρβ-Λίλλυ, η μια δεν έχει ακόμα παραγωγή, λέγεται θα την αναλάβει η Roche, η άλλη είναι η Glaxo η οποία υπέγραψε και συμφωνία με την ΕΕ».

«Όπως καταλαβαίνετε ούτε ο εμβολιασμός παιδιών υφίσταται, έχει βγει και ένα επιεικώς μη απόλυτα τεκμηριωμένο κείμενο της Παιδιατρικής Εταιρείας, το οποίο αγνοεί κανόνες της φαρμακολογίας και φυσικά δεν καταλαβαίνω αυτή την πρεμούρα να εμβολιαστούν έγκυες. Δεν καταλαβαίνω γιατί κατευθύνουμε μέτρα σε άσχετους ανθρώπους, και συμπεριλαμβάνουμε την ΕΜΑΚ. Δηλαδή ποιος θα σβήσει τη φωτιά; Ασχολούμαστε με τα σχολεία και διάφορα άλλα τέτοια», είπε ο Δ.Κούβελας αναφερόμενος στην οδηγία της Πανελλήνιας Παιδιατρικής Εταιρείας.

Ενώ αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές: «Πάνω που ήταν στραβό το κλίμα με την πανδημία και τα εμβόλια βγήκαν οι πυρκαγιές, έγινε όλο το θέμα με το εάν θα στηθούν ανεμογεννήτριες και αν θα γίνει δεντροφύτευση. Φαίνεται πως υπάρχει ένα κενό πολιτικής διαχείρισης όλων των κρίσιμων ζητημάτων και όλο αυτό έχει γίνει μια χιονοστιβάδα. Και αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν βλέπω πολιτική ελπίδα».

Όσον αφορά τα όσα λέει η επιτροπή των «ειδικών» είπε: «Η επιστήμη στις μέρες βασίζεται πάρα πολύ στη δημοσίευση των επιστημονικών αποτελεσμάτων. Με νευριάζει πάρα πολύ αυτό που λέει ο καθένας γνώμη και άποψη. Στην επιστήμη υπάρχει τεκμηριωμένη αντίληψη.

Θα πρέπει αυτός που έχει την ευθύνη τις πράξης θα πρέπει να παρουσιάζει και επιστημονική τεκμηρίωση. Αυτό όπως ξέρετε δεν γίνεται πουθενά, καθόλου. Αντιθέτως έχουμε τελείως πλήρη και απόλυτη έλλειψη τεκμηρίωσης της επιστήμης που ασχολείται με επιστημονικούς λόγους. Οπότε δεν μπαίνει θέμα επιστημονικής συζήτησης, αλλά αντιπαράθεσης θεωριών.

Όταν δεν έχουμε κανονικά εμβόλια που δεν κάνουν απόλυτη αποστείρωση δεν μπορούμε να τα διανείμουμε σε όλο τον πληθυσμό. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τη λοίμωξη και τη μετάδοση, όχι ο Α.Μπουρλά το έκανε, γιατί λένε ότι εγώ το είπα;

Θέλω όταν βγαίνει μια απόφαση από την κυβέρνηση να βγαίνει μια επιστημονική τεκμηρίωση. Όχι το αποφάσισε ο πρόεδρος της επιστημονική επιτροπής, αλλά βασίστηκε στα τάδε άρθρα. Αυτά που λέω ένας φοιτητής ιατρικής τα ξέρει, εάν δεν τα ξέρει θα τον είχαμε κόψει».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications